<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.62

Loki-Fradi: csak semmi visszafogottság!

Pompás formában fut neki a vasárnap délutáni rangadónak a Debrecen és az FTC, ám nemcsak emiatt véljük úgy, hogy nem lesz eseménytelen a meccs. A gólok számából igyekszünk profitálni.
Magyar bajnokság
Debrecen-Ferencváros
Vasárnap, 16:30 óra

Négy-négy bajnoki mérkőzést letudva az idényből, a debreceniek és a ferencvárosiak sem panaszkodhatnak: a Loki tíz, az FTC kilenc pontot gyűjtött, ezzel a táblázat élmezőnyében a helye. A sors úgy hozta, a hajdúságiak három hazai találkozóval kezdtek, melyet imponálóan tudtak le, a kilenc pont 12-1-es gólkülönbséggel jött össze. Ezt követően, Szombathelyen a 93. percben kapott góllal maradt le az újabb sikerről a Kondás-csapat, de, ahogy mondani szokás, idegenben - kiváltképp a Haladás pályáján - jó az iksz.

Fő tipp
Debrecen-Ferencváros, mindkét csapat gólt szerez (1.62) - Betclic
Óvatosabb meglátás
Debrecen-Ferencváros, X,2 (1.48)
Bátrabbaknak
Debrecen-Ferencváros, több, mint 3,5 gól (3.00)

Lényegesen nagyobb probléma, hogy sérülés és eltiltás miatt nagyon sokan nem lehetnek ott a Ferencváros ellen, és akadnak olyan focisták is, akik már nem tagjai a keretnek. A román Budról egyetlen tétmeccs nélkül mondtak le, Pölöskey Pétert elengedték Pécsre, míg Czvitkovics már a Puskás Akadémia színeiben irányít. Egészen más miatt intettek búcsút a csatár H. Zoltánnak, aki bundaügybe keveredett…

Három meccs, három győzelem, 12-1-es gólkülönbség a DVSC hazai mérlege az új idényben.

Ha a fentiekhez hozzátesszük, hogy az agyrázkódást szenvedő Sidibe, illetve a műtött észt védő, Morozov egészen bizonyosan nem szerepelhet vasárnap, Lázárt és Korhutot eltiltották és kérdéses Bódi játéka is, akkor világos, miért van nehéz dolga a szakmai stábnak. Pedig a debreceniek - akik a legutóbbi bajnoki évadban 11 meccset nyertek és négyet vesztettek (32-14) odahaza - már csak azért is igyekezni fognak, mert minden bizonnyal ez lesz az utolsó FTC elleni mérkőzés az Oláh Gábor utcai, régi stadionban. Az biztos, hogy villámgyorsan sikerült rendezni a sorokat a Győr ellen elveszített Szuperkupa-meccs (0-3), majd az Európa-liga-kudarc (a norvég Strömgodset 5-2-es összesítéssel jutott tovább) után, ám nagy kérdés, miként sikerül úrrá lenni a fentebb ecsetelt nehézségeken.

A legutóbbi idényben idegenben 3-2-re, hazai pályán 2-1-re győzött az FTC, ezt megelőzően kétszer a Loki nyert.

A Ricardo Moniz keze alatt egyre stílusosabb támadófocit játszó Ferencváros tovább erősödött a nyáron. Két holland is érkezett: a háromszoros holland másodosztályú gólkirály, Jack Tuijp, és a szintén holland Arsenio Valpoort, a trinidadi Akeem Adams, de aláírt a mali Ulysse Diallo, Kurucz Péter és Hidvégi Sándor, legutóbb pedig a brazil védő, Gerson. Frissen távozott az eltiltott Alekszandar Alempijevics. Ha hozzávesszük, hogy sikerült megtartani Leonardót (sérült) és Muhamed Besicset is, kijelenthetjük, a Fradi ezúttal versenyben lehet a bajnoki címért. A nyáron jól muzsikált, hat győzelem mellett egyszer játszott döntetlent, és egyszer sem kapott ki felkészülési meccsen. Az azóta látottak felemásnak tűnhetnek, de több a pozitívum. Pécsen izzadt, a Videoton ellen kihagyta a ziccereket és a végén pórul járt, míg Győrben egy fizikális, igazi kétesélyes mérkőzést fordított két szép lövéssel a maga javára. A legutóbbi meccs simább volt, az MTK maradt alul 2-0-ra a Puskás-stadionban.

A Fradi mindkét eddigi idegenbeli meccsét 2-1-re nyerte.

A Ferencváros ugyan egyszer sem jutott tovább két találatnál, ám leszámítva a Vidi elleni botlást, mindig szerzett gólt, mindkét eddigi idegenbeli meccsét 2-1-re hozta. Megvolt a gólváltás a Debrecen és a Fradi legutóbbi három derbijén is: a legutóbbi évadban mindkétszer a fővárosiak diadalmaskodtak, Debrecenben 3-2-re, pályaválasztóként 2-1-re. Ha már itt tartunk, az azt megelőző két párharcot pedig a Loki nyerte meg. A házigazda most bajban van, ám a hazai környezet erőt adhat, ez pedig elég lehet legalább egy gólra. Úgy véljük, a Ferencváros sem marad góltalan, kivált, hogy Böde, az előző idény legveszélyesebb fradistája is nagyon fogadkozik, megtöri a csendet, és megszerzi idénybeli első találatát…

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!