<>

 
 
 
A 2011-es KHL-bajnok Szalavat Julajev számára kötelező a siker az újonc, sereghajtó Lada otthonában.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Nem sok jót jósolunk az orosz utolsónak

A 2011-es KHL-bajnok Szalavat Julajev számára kötelező a siker az újonc, sereghajtó Lada otthonában.
KHL
Lada-Szalavat Julajev
Kedd, 17:00 óra

A Lada Togliatti csak részben újonc, mert az első két szezonban már szerepelt a KHL-ben. Négy év szünet után tértek vissza, újjáépítették a csapatot a tavaly még másodosztályú kerethez képest. Eddigi 10 meccsen 2-szer tudtak pontot szerezni, az utolsó helyen állnak. Erősen kilógnak a ligából, nem is annyira 18:35-ös gólarányuk miatt, minthogy mérkőzésenként nem egyszer csak 10-15 alkalommal tudták eltalálni az ellenfelek kapuját. A mezőnyjátékosok közül Alekszandr Csernyikov emelkedik ki 6 ponttal (1+5), mögötte Szemjon Valujszkij és Jurij Petrov 5-5 pontos (4+1 és 2+3). A szezont a kapuban Jeff Glass kezdte, de csak 87,8%-kal védett, ezért Ilja Jezsovot leigazolták, akinek 92%-a jó, viszont 2,9-es kapott gólátlaga nem.

085. Lada-Szalavat Julajev, 2 (1,73) - Tippmix

A Szalavat Julajev Ufa 10 meccs után ötvenszázalékos, ötször nyertek, ötször kikaptak. Idegenben ötször játszottak, ebből kétszer diadalmaskodtak az Amur ellen. Teljesítményük rapszodikus, legutóbb pénteken a Lokomotivot legyőzték, előtte viszont háromszor elbuktak. A csapat remek támadókkal bír, a finn Antti Pihlström és Alekszej Kajgorodov 12-12 pontos (8+4 és 2+10), Kirill Kolcov 11 (5+6), Dmitrij Makarov pedig 9 ponttal bír (6+3). Kapusaik közül Vitalij Koval 85,4%-a pocsék, Vlagyimir Szohackij vette át a helyét, aki 92,4%-kal remekel.

A két csapat még 2008 és 2010 között négyszer találkozott, akkor 2-2 siker született mindkét részről, de ennyi év távlatából ez már indifferens. Kettejük közül a Szalavat Julajev kerete jobb, összeszokottabb. Az ufaiak sikere szinte borítékolható.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!