<>

 
 
 
Az Aalborg egy 6-0-t már kapott az Európa-liga csoportkörében, pedig a neheze még csak most jön, a Dinamo Kijev.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Megint beleszalad egy 6-0-ba a bajnok?

Az Aalborg egy 6-0-t már kapott az Európa-liga csoportkörében, pedig a neheze még csak most jön, a Dinamo Kijev.
Európa-liga, J-csoport, 3. forduló
Aalborg-Dinamo Kijev
csütörtök 19:00 óra

Az Aalborg a dán címvédő, meglepetésre ért révbe, kellett ehhez a Köbenhavn őszi mélyrepülése, majd a szezon végén a sokáig vezető Midtjylland összeomlása. Hat évvel azután, hogy a BL-selejtezőben járt visszatért, és nagy meglepetésre kiejtette a Dinamo Zagrebet. Azután esélytelen volt a Leverkusennel szemben, így maradt az Európa-liga. Tudni kell, hogy szűkös kerettel gazdálkodik, amely nincs felkészítve a kettős terhelésre, és a gondok nyilvánvalóak. Tartósan képtelen elkapni a fonalat, hazájában csak a 8., 11 forduló alatt két sikerrel, igaz ez hazai pályán jött össze. Eközben a Steaua Bukarest ellen a félidei 0-0 után 6-0-ra égett meg, míg legutóbb az újonc Hobrót meg kellett volna vernie helyzetek alapján, de csak 1-1 lett a vége. Sok a sérült folyamatosan, most is akad három.

Aalborg-Dinamo Kijev, 2 (1,90)

A Dinamo Kijev régóta árnyéka önmagának, pedig óriási pénzeket fektetett az elmúlt években a keret megerősítésébe. Ehhez képest a múlt szezonbeli bajnoki 4. hely nagy csalódás, idegenben nagyon nem ment, a rendkívül polarizált ukrán ligában csak 6-3-5-ös mérleg jött ösze 21-22-es gólaránnyal. Egy korábban kezdő, ám kispadra szorult csatárát eladta, továbbá két másik kezdő játékos is távozott, tehát kicsit gyengült, ám borzasztó jó légiósokból áll, ha összeraknák a keretet rendesen, életveszélyes. Márpedig a jelek szerint kezdik összerakni, ugyanis az ősszel ezidáig tarol. Veretlenül második a bajnokságban, 7-2-0-s mérlege mellé 20-5-ös gólarányt tud, míg idegenben 3-1-0-val és 12-4-es gólaránnyal áll, legutóbb 4-0-ra nyert vendégként. Ehhez jön, hogy eddig két meggyőző sikerrel áll az El-ben is.

Az Aalborg tartós kínlódása jelzi, sok a két porond, a keret nem bírja erővel, és a minőség sem elegendő. A Dinamo úgy halad, mint egy gyorsvonat, eleve sokkal nagyobb erőt képvisel, és ehhez jön még formája, amely idegenben is meggyőző. Szerintünk minden csak az ukránok akaratán múlik: 2-es.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!