<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.55

Garantáltak a gólok a Salzburgban

Mindkét csapat remekül támad, ám védekezésben nem mindig jeleskednek. A továbbjutás miatt kiemelten fontos az összecsapás, sok gólos meccsre van kilátás.
Európa-liga
Red Bull Salzburg – Dinamo Zagreb
Csütörtök, 21:05 óra

Nem rossz csapat a Salzburg, de azért valljuk be, jó európai kupaszerepléssel még adós a gárda. Pedig minden rendelkezésre állna ahhoz, hogy mondjuk ne az Európa Ligában, hanem a BL-ben vitézkedjen az osztrák bajnok. A Red Bull túl van egy komolyabb válságon, hiszen a BL-kiesés annyira megviselte a gárdát, hogy összesen zsinórban öt meccsen volt nyeretlen az együttes. Enek már vége, legutóbbi két bajnokiján nyolc gólt rúgott a Salzburg, viszont kapott is hármat. Ez a kétarcúság, azaz a brutális támadósor és a gyengécske védelem úgy néz ki állandó védjegye lesz a csapatnak. Ebben például nagy szerepe van Gulácsi Péternek is, a magyar kapus ugyanis nemcsak káprázatos védésekre, de óriási potyákra is képes.

A Dinamo szintén inkább a Bajnokok Ligájában játszana szívesebben, de ha már így alakult, akkor az EL-ben próbál meg a csapat minél tovább jutni. Nem úgy, mint tavaly, amikor annyira nem érdekelte a csapatot a kiírás, hogy a hat meccsből ötöt is elveszített a Dinamo. A változás abból is látszik, ahogy a Zágráb az első fordulóban elintézte a román Astrát: 5-1-re nyert a csapat otthon. Ezután következett a Celtic elleni idegenbeli vereség, amelyen viszont érdekes, hogy a horvát együttes többet birtokolta a labdát és sokkal többször is lőtt kapura. Csak a balszerencsén múlt, hogy nem távozott ponttal, pontokkal a Dinamo. Most nem valószínű, hogy még egy idegenbeli vereséget elfogadhatónak tartana a vezetőség, éppen ezért komoly támadófutballt várunk a Zágrábtól. Ebben pedig nagy segítség lehet a remek formában (8 meccs/6 gól) focizó Herniquez, aki a Manchester United-től érkezett kölcsönbe.

Tipp

Salzburg – Dinamo Zagreb, 2.5 gól felett (1.55)

Fontos hiányzó talán inkább a vendégek részéről van, Duje Cop nem bevethető, de azért a hazaiaknál is akadnak sérültek bőven (Ulmer, Rodnei, Schwegler, Quaschner). A meccs mindkét félnek fontos, de nem annyira, hogy bunkerfocit játszanak: a két stílusból adódóan bőven lesznek itt gólok.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!