<>

 
 
 
Az Euroliga A-csoportjában a Real elleni vereségből érkező Zalgiris odahaza győzheti le a győzelemmel rajtoló Novgorod csapatát.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.90

Fanatikusai előtt javíthat a Zalgiris

Az Euroliga A-csoportjában a Real elleni vereségből érkező Zalgiris odahaza győzheti le a győzelemmel rajtoló Novgorod csapatát.
Férfi kosárlabda Euroliga
Zalgiris Kaunas - Nizsnyij Novgorod
Péntek, 18:45 óra

Az Euroliga mezőnyének patinás tagja a litván zászlóshajó, amely mostanában nyugdíjasklubként híresül el. Arról van szó, hogy ide járnak levezetni a kivénhedt litván sztárok. Na de ettől még nem kell lebecsülni őket, még akkor sem ha olyan feelingünk van őket nézve, mintha az Expandebels sztárjait látnánk. Öregek, de odateszik magukat rendesen! Nem annyira öregecske már ez a társaság, mint az előző szezonban, távoztak páran és jöttek új arcok is. A litvánok a mélyen a tudása alatt teljesítő Real Madridtól kaptak ki. Méghozzá úgy, hogy emelt fővel térhettek haza Kaunasba hiszen 9 ponttal kikapni a Realtól - ráadásul Madridban -, egyáltalán nem ciki senkinek.

A litvánok kicsit fiatalítottak ugyan, jöttek új arcok köztük, pl. Anderson az NBA ből. Ez nagy megtiszteltetés mert Litvániában nem divat bitangul túlfizetett légiósokat bevetni a hazai fiatal tehetségek helyett. Songailát pedig a nagy rivális Rytastól sikerült elhozniuk. Sarunas Jasikevicius az egyik legnagyobb litván legenda immáron segédedzőként segíti a kaunasi csapatot, vezér volt a pályán, és most kitanulhatja a szellemi irányítás rejtelmeit is. Az egészen biztos, hogy jelenléte és tapasztalata már sokkal többet ér mintha aktív játékosként szórná a tripláit.

Tipp: Zalgiris Kaunas - Nizsnyij Novgorod, 1, hendikep -4.5 pont (1.90)

A Novgorod hazai pályán verte az újonc Sassarit mindössze két ponttal. Nagyon jó ez a szardíniai kis csapat, melyet lassan már Európa nagyjai közt kell említenünk. Az a nagy baj ebben a csoportban, hogy a Real Madrid kiemelkedik belőle. A Sassari, a Zalgiris, az Anadolu, a Kazany és a Novgorod kőkeményen meg kell harcoljon a még kiadó 3 hely valamelyikéért. A Novgorod kiszámíthatatlanban nyomul, három amerikai légiósa csak álca, mert átlátunk ám a szitán és tudjuk hogy Rochestie Taylor dettó a tengeren túlról jött. Látni rajta, mert nem igazán szereti továbbadni a labdát, viszont bőséges önbizalommal rendelkezik. Tehát kreatív amcsik és fegyelmezett oroszok akik rettentően tudnak ritmust váltani és másodpercek alatt jutnak el egyik gyűrűtől a másikig.

Mit várhatunk a mai meccstől?

A Zalgiris aréna csodaszép, így 16.000-es telt házát mindenképp, továbbá határozott litván győzelmet. A litvánok teljesen tisztában vannak képességeikkel. Túl vannak a csoportkör legnehezebb meccsén - egy idegenbeli Real meccsen, amit sikeresen megúsztak nagy zakó nélkül - tehát már csak könnyebbek jönnek. Mi azt mondjuk, meglesz az első siker.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!