<>

 
 
 
A svéd jégkorongligában az utolsó előtti az utolsót fogadja. A két csapat már találkozott, akkor az FBK nyert.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Értéket látunk az alsóházi rangadóban

A svéd jégkorongligában az utolsó előtti az utolsót fogadja. A két csapat már találkozott, akkor az FBK nyert.
Svéd jégkorongbajnokság
Färjestad-Leksand
csütörtök 19:00 óra

A kilenceres bajnok Färjestad a múltjához méltatlanul szerepel. A legutóbb 2011-ben bajnok karlstadi együttes eddigi 16 mérkőzésén ötször nyert, jelenleg 14 ponttal áll. Eddig 7 hazai mérkőzést játszottak, csak kétszer hagyták el győztesen a jeget, akkor viszont nagyvadakat ejtettek, október 18-án a címvédő Skellefteát verték, szeptember végén pedig a jelenleg 3. helyen álló Frölundát gyűrték le. Legponterősebb játékosaik a cseh Gulas és az olasz Aquino, mindketten 10-10 pontot gyűjtöttek (3+7 és 2+8), míg a szintén cseh, korábbi KHL-bajnok Klepis 9 pontos (4+5). A kapuban Pettersson-Wentzel nem remekel, 90%-os teljesítményt nyűjt, ami átlagos.

A Leksand az SHL utolsó helyén áll 16 meccsen szerzett 13 ponttal. Hazai jégen kezdenek magukra találni, idegenben viszont bukdácsolnak. Nyolc meccsből egyszer nyertek, az Örebro otthonából tudtak egyedül pontokat szerezni, azon kívül rendre buktak a rendes játékidőben. A csapat legjobbja, a finn Sallinen 10 pontos (6+4), míg Ryno 9 gólpasszal követi őt a házi pontlistán. Kapusaik közül Lundström a jobb, aki két meccsen kapott lehetőséget és 93%-kal védett, viszont első számú kapusuk, Alsenfelt 91,3%-kal teljesít.

011. Färjestad-Leksand, 1 (1,85) - Tippmix

Egyszer játszottak már a szezonban a felek, akkor Leksandban 2-1-re nyertek a vendégek. Bár a tabella alapján kevés a különbség a két csapat között, a Färjestad kerete erősebb, ráadásul patinásabb egyesület is, ezért hazai sikert várunk.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!