<>

 
 
 
A keddi BL- selejtezők közül talán a legkiegyenlítettebb mérkőzést játszhatja egymással Thesszalonikiben a PAOK és a Schalke gárdája.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.75

A PAOK még mélyebbre taszíthatja Szalaiékat

A keddi BL- selejtezők közül talán a legkiegyenlítettebb mérkőzést játszhatja egymással Thesszalonikiben a PAOK és a Schalke gárdája, ám a németországi 1–1 után a görögök várhatják kedvezőbb helyzetből a visszavágót.
Bajnokok Ligája-rájátszás, 2. mérkőzés
PAOK – Schalke
Kedd, 20.45

A párharc első felvonásán Jefferson Farfán pontos lövésével Gelsenkirchenben a németek szerezték meg a vezetést, hiába játszottak azonban mezőnyfölényben és tüzeltek 14-szer a kapura (melyből 10 célt is talált), az előnyt nem sikerült növelni. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a futball büntetett, Miroslav Stoch távoli lövése ugyanis beakadt, így a PAOK egy értékes idegenben lőtt góllal és döntetlennel repülhetett haza.

A sors furcsa fintora egyébként, hogy a görögök egyszer már elbúcsúztak a Bajnokok Ligája idei küzdelmeitől, az őket kiverő Metalist Kharkiv kizárásával azonban újra megnyílt az esély előttük a főtáblára kerülésre. A hazai pontvadászatot győzelemmel kezdték (3-0 a Xanthi ellen), ám a legutóbbi játéknapon 2–0-s vereséget szenvedtek a Panaitolikos otthonában. Kostin Lazar sérüléssel bajlódik, így a román középpályás biztosan nem léphet pályára, rajta kívül azonban mindenki hadra fogható.

Ami a Schalkét illeti, amennyire bizakodóan és nagy tervekkel várták az idei szezont a bányászvárosban, akkora csalódást kelt a gárda eddigi szereplése. Három forduló elteltével egyetlen megszerzett ponttal (Hamburg, 3–3) a 15. helyen szerénykedik a csapat, melyet a Wolfsburg (0–4) és legutóbb a Hannover (1–2) is két vállra fektetett. A védelem néha serdülő csapatokra jellemző hibákat vét, jól mutatja a hátvédsor gyenge teljesítményét a három meccsen bekapott 9 találat. Ugyan Szalai Ádám személyében gólerős csatár is érkezett a befejezések segítéséhez, az első számú gólgyáros, Klaas-Jan Huntelaar 1 hónapra kidőlt, így mind a magyar támadótól, mind a kreatív játékért felelős Draxler–Farfán duótol is tudása legjava szükségeltetik a továbbjutáshoz.

Tippek

PAOK – Schalke, mindkét csapat gólt szerez (1.75) Betclic PAOK – Schalke, 2 vagy 3 gól (1.90)

A játékosállomány és a nemzetközi porondon szerzett rutin alapján még mindig a Schalke felé billen a mérleg nyelve, a PAOK azonban vélhetően kontrajátékra rendezkedik majd be, hiszen nem nekik lesz sürgős. Ettől függetlenül van egy olyan érzésünk, hogy a már említett német védelem ezúttal sem áll majd a helyzet magaslatán és egy gólt biztosan kap majd. Szalaiékban is bízunk azonban annyira, hogy beveszik a görögök kapuját, így akár a hosszabbítást sem tartjuk elképzelhetetlennek.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!