<>

 
 
 
Hatalmas csata várható az észak-amerikai baseball Nemzei Ligájának középső csoportjában, vagyis ma a Pirates nem hibázhat!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.68

Csoportgyőzelemre hajt a Pittsburgh

A Nemzeti Liga Közép csoportjában három együttes is jó eséllyel pályázik az első helyre, vagyis a rájátszást érő helyre. Ezzel párhuzamosan pedig mindegyik csapat előtt ott a lehetőség a Wild Card helyek megcsípésére is, ám az sosem életbiztosítás. A Pittsburgh is a csoport élére hajt, ehhez pedig nem árt hoznia a Milwaukee elleni meccset ma este!
MLB, alapszakasz
Pittsburgh Pirates - Milwaukee Brewers
Szerda, 01:05 óra

A Pittsburgh A Nemzeti Liga 4. helyén tanyázik jelenleg 76-54 mérlegével. Ez a mérleg egyben a Közép csoport második helyére elegendő, és a csapat jelen állás szerint Wild Card helyen áll, azaz osztályozót játszhat majd a rájátszásért. Ezt szeretné elkerülni a Pirates, melyre minden esélye meg is van: a csoport élén álló St. Louis csak pár meccs előnyben van, bár a Kalózok szériája nem éppen a hátrány csökkentését szolgálja... Ugyanis két meccse nem tudtak már nyerni, és ezt a két meccset az idén igencsak verhető Giants otthonában szenvedték el. Hazai környezetben viszont szinte megállíthatatlan idén a Pirates: 42-22 hazai mérlege a liga második legjobb otthoni mutatója.

Tippünk:
Pittsburgh Pirates - Milwaukee Brewers, Pittsburgh (1.68) - Fogadj erre a Betclic-en!

A gárda legnagyobb erőssége támadásban a McCutchen-Marte duó, míg a dobók közül Burnett, Locke és Liriano is jól teljesít idén! Jelenleg sérültlistán van Marte (bal outfielder, 79 futás, 11 HR, 33 RBI, .282-es átlag), McKenry (elkapó) és Snider (jobb outfielder, 26 futás, 23 RBI), közülük a Snider-Marte kettős hiányzása okozhat komolyabb fejtörést a hazai csapatnak. Mellettük még számos dobójátékos is sérüléssel bajlódik: Grilli, Irwin, Karstens, McDonald és Rodriguez sem bevethető.

A mai találkozón idei egyik legjobban teljesítő dobójuk kezd majd Locke személyében, akinek 3.01-es ERA mutatója a lejátszott 143 inning alatt fantasztikus produkció. A Milwaukee ütői ellen is pályára lépett már idén: 46 alkalommal álltak vele szemben a Brewers játékosai, ezalatt pedig 11 ütést és 3 futás a mérleg.

A vendég Milwaukee idén többre lenne hivatott, de a sérülések és egyéb tényezők miatt mindössze a liga 13. helyén szerénykednek, a Pittsburgh-el pedig azonos divízióban vannak, de csak a negyedik helyen állnak, és legjobb esetben is csak a Chicago Cubs gárdáját szorongathatják majd meg a hajrában. Idegenben 27 győzelem mellett 38 vereséget szenvedtek el eddig, viszont utazásaik során nincsenek rossz formában, ugyanis 5 legutóbbi idegenbeli meccsükből hármat is megnyertek! A Brewers támadójátékát a Gomez-Segura-Aoki hármas tartja lendületben, ők szerzik a csapat pontjainak jelentős részét. A dobók közül viszont csak Lohse tud érdemi eredményt felmutatni idén, a többiek csak átlagos, vagy átlag alatti teljesítménnyel rukkoltak eddig elő...

A vendégeknél jelenleg 5 sérült játékos van: Gamel (1. bázis), Green (3. bázis), Hart (1. bázis), Weeks (2. bázis, 40 futás, 10 HR, 24 RBI, .209-es átlag) és Rogers (dobó) sérült. Közülük a Gamel-Green-Hart-Rogers négyes a teljes szezonra kidőlt, és idén szinte alig játszottak, Weeks kiesése viszont fájó lehet a kettes bázisról... A mai meccsen várhatóan az a Lohse kezd majd a dobódombon vendég oldalon, aki közel 160 inninget játszott már idén, és a Milwaukee legstabilabb dobójának számít 3.22-es ERA mutatójával. A Pirates ellen is játszott már idén: 27 ütéshez állás alatt 5 ütés és 2 futás ellene a mérleg!

Dobók

Jeff Locke (PIT)

9 győzelem, 4 vereség 143.2 lejátszott inning 51 futás, 106 strikeout 3.01 ERA

Kyle Lohse (MIL)

9 győzelem, 8 vereség 159.1 lejátszott inning 61 futás, 105 strikeout 3.22 ERA

A két együttes kiválóan ismeri egymást, hiszen évről évre ugyanabban a csoportban küzdenek a rájátszásért, így sokszor kerülnek szembe egymással. Idén már 13-szor mérkőztek mely, melyből kilencet húzott be a most hazai pályán szereplő Pittsburgh. A Pirates arénájában idén hétszer találkoztak, melyből hatot (2-1, 2-1, 10-3, 7-1, 3-1, 4-3) nyertek a Kalózok, egyszer pedig a Milwaukee győzött (1-5).

Két kiváló dobó feszül ma egymásnak, így ez alapján nem tudnák dönteni, hogy ki nyeri ezt a meccset... Ugyanakkor a Pirates az elmúlt évek legjobb szezonját futja, utoljára még 1992-ben kerültek be a rájátszásba, most pedig hatalmas esély előtt állnak. Habár a hazaiak formája nem túl meggyőző, a Milwaukee pedig mintha javulást mutatna az utóbbi időben, mégis mi a hazai sikerre tippelünk, hiszen a hazaiak kerete erősebb, cseredobóik is minőségibb játékosok, és hát győzelmi kényszerben is vannak, a Brewers elleni meccseket odahaza kötelező lenne hozniuk a rájátszás érdekében. Így aztán a hazai sikerre szavazunk!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!