<>

 
 
 
A Napoli és a Valencia mellett a Kecskemét és a Red Bull Leipzig győzelmébe fektetünk a vasárnapi játéknapon.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: Napoli, Valencia, és...

A Napoli és a Valencia mellett a Szombathely és a Red Bull Leipzig győzelmébe fektetünk a vasárnapi játéknapon.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

209. Szombathely – Kecskemét, 1 (1.63) – férfi kosárlabda NB I, 18:00

Rangadó a kosarasoknál, a harmadik (6-1) fogadja a negyediket (5-1). A Falco kétszer is megtréfált bennünket az elmúlt hetekben azzal, hogy otthon kikapott az Atomtól, majd győzött Pécsett. Ezúttal újra favorizáljuk, mégpedig azért, mert úgy véljük, a brutális támadójátéka meghozza a sikert az egyébként remek kecskeméti védelemmel szemben (két stílus csap össze vasárnap). Nem árt tudni, hogy Ivkovics együttes eddig csak kétszer szerepelt vendégként: Sopronban kikapott, Szegeden nyert. Sérült a hírek szerint egyik oldalon sincs, Kálmán edző csapata rengeteg szurkolóra számíthat, ez, valamint a jól ismert közeg a hazaiak felé billenti a mérleg nyelvét.

213. Levante-Valencia, 2 (1,68) - spanyol bajnokság, 17:00

A 19. fogadja a 4. helyezettet a 12. fordulóban. A Levante hosszú évek óta középcsapat, amely általában már őszre bebiztosította helyét, a tavasszal pedig szinte csak alibi futballt játszott. Ezúttal változott a helyzet, a nyáron kiestek a kulcsemberek, és most tényleg nem sikerült pótolni. Az eredmény mélyrepülés, így sokáig az utolsó helyen állt, és nagyon nem látszik, hogy mikor és miből indul meg a szekér. Mindössze hét rúgott gólja ijesztő, azonban a 25 kapottnál sem nagyon találni többet. Otthon még rosszabb a helyzet, 1-0-4-es mérleggel és 2-15-ös gólaránnyal. A Valencia botrányosan nehéz idényen van túl, a korábbi dobogós helyezések után a középmezőnybe süllyedt, a nagy lehetőség pedig elúszott az Európa-liga-elődöntőben is. A tavasszal már voltak biztató jelek, a nyáron jól bevásárolt, és jelenleg úgy száguld, Álvaro Negredo pedig visszatért. Idegenben veszített eddig pontokat, a Real Sociedad és a Sevilla ellen belefért, a Deportivo La Coruna elleni 3-0-s zakó már kevésbé. Az odds esik, 2-es.

222. Napoli – Cagliari, 1 (1.41) – olasz bajnokság, 15:00

Déli rangadó Itáliában: a 21 pontos harmadik fogadja a tíz egységet gyűjtő 15. helyezettet. A Napolira fogadni nem volt életbiztosítás az elmúlt időszakban, ám az utóbbi hetekben magára talált a csapat. A bajnokságban nyolc meccse veretlenek a Benítez-fiúk, akik 3-1-1-es mutatót tudnak felmutatni otthon, az egyetlen zakót az idény első hazai fellépésén szenvedték el. Callejón nyolc, Higuaín hat gólnál jár, a tervek szerint mindketten ott lesznek a capatban a Cagliari ellen. A hiányzók (Ziniga, Insigne, Mertens) pótolhatók, a vendégeknél ugyanakkor gondot okozhat az eltíltott Crisetig és Ibarbo kiesése.

A Cagliari megszórta idegenben az Intert és az Empolit, ám elvérzett a Roma, a Verona és a Lazio otthonában, mint ahogy Nápolyban sem termett sok babér számára az elmúlt években. A Napoli megnyerte a vasárnapi ellenféllel szembeni legutóbbi négy meccsét, és figyelemre méltó az ezeken összehozott 14-6-os gólkülönbség is. Kora délután jöhet az újabb diadal Hamsikéktól.

232. RB Leipzig-St. Pauli, 1 (1,68) - német másodosztály, 13:30

A 8. fogadja az utolsó előttit a 14. fordulóban. A Leipzig csak 2007-ban alakult az egyesület, az ötödosztályból indulva mára pedig ott tart, hogy újoncként a legnagyobb költségvetéssel bír a második vonalban. Okosan rakták össze a keretet, nem „sztárokat" vásároltak össze. Bekezdett, de mostanában kínódik, így csak egyszer nyert az utolsó ötön. A gond támadásban van, egy hatgólos csatár leszámítva a többiek nem segítenek igazán, és neki sem megy az utóbbi másfél hónapban. Otthon 4-3-0-s mérlege és 10-3-as gólaránya tekintélyt parancsoló. Jön a St. Pauli, amely hosszú évek óta a ligában szerepel egy kis élvonalbel kitérővel. Jelenleg lefelé csúszik, elsősorban védelme miatt, amely holtversenyben a legtöbbet nyelte a ligában. Az utolsó négyen csak egy pontot szerzett, idegenben az utolsó, 0-2-4-es mérleggel és 5-14-es gólaránnyal. Nagy bajban lesz a liga egyik legjobb védelme ellen, míg a Leipzig számára ez egy kiváló alkalom a gólszerzési gondok javítására. Ennél könnyebb dolga nem lehet.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!