<>

 
 
 
Az Euroligában vitézkedő Cedevita és a Crvena zvezda vív horvát-szerb derbit az Adria-ligában, a hazaiak öt meccsen soha nem kaptak ki a nagy riválistól, most folytathatják!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Rangadók között púp a hátra a bajnoki

Az Euroligában vitézkedő Cedevita és a Crvena zvezda vív horvát-szerb derbit az Adria-ligában, a hazaiak öt meccsen soha nem kaptak ki a nagy riválistól, most folytathatják!
Férfi kosárlabda Adria-liga, 9. forduló
Cedevita-Crvena zvezda
hétfő 20:30 óra

A Cedevita az elmúlt alapszakaszt a 2. helyen zárta, az elődöntőben meglepte a Partizant, majd a döntőben esélye sem volt a zágrábi rangadón. A nyáron átalakult, de nem lett gyengébb. Eleinte akadtak gondok, Szlovéniában két meglepő vereséget is szenvedett, de azóta megállíthatatlan. Zsinórban hat győzelmet aratott, otthon pedig mind a négy eddigi bajnokiját megnyerte. Az Euroligában esélye sincs, frissen kapott ki Málagában, igaz a címvédő Maccabi Tel Avivot már idegenben verte, ami jelzi, hogy van benne potenciál. Legközelebb otthon alsóházi rangadót vív a Limoges-zsal.

A Crvena nagy meglepetésre elbukta az Adria-ligát, az elődöntőben a Cibona ellen, majd a bajnoki döntőben 3-1-re maradt alul a Partizannal szemben. A nyáron erősített, hazai pályán hagyományosan brutálisan erős, és kezd versenyképes lenni az Euroligában is. Olyannyira, hogy egy viszonylag könnyű csoportban a második. Legutóbb a Galatasaray ellen Törökországban kétszeri hosszabbításban maradt alul, ráadásul úgy, hogy jobban játszott és megérdemelte volna a sikert. Az Adria-ligában nincs ellenfele, mind a nyolc eddigi meccsét megnyerte, a Szolnokon is átgázolt, de idegenben csak háromszor játszott. Legközelebb újabb rangadó vár rá az Euroligában a Neptunas ellen, elvileg kötelező lenne a győzelem.

Cedevita-Crvena Zvezda, 1, +1,5 pont (1,88)

Mindkét csapat komoly terhelés alatt játszik, de a Crvenának biztos nem tett jót a törökországi maraton és persze a kudarc. Ezen felül eddig öt mérkőzésen soha nem győzött a Cedevita otthonában Zágrábban, és most fáradtan, egy újabb rangadó közeledtével nehéz ügynek tűnik. Papíron ugyan jobb csapat, de ez más tészta.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!