<>

 
 
 
Az egyik legjobb hazai csapat azt a sereghajtót fogadja, amely idegenben is a leggyengébb. Erősen hazai siker várható, a liga legjobb támadósora és kapusa a hazaiaknál van.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.65

A Linköpingnek vernie kell a Leksandot

Az egyik legjobb hazai csapat azt a sereghajtót fogadja, amely idegenben is a leggyengébb. Erősen hazai siker várható, a liga legjobb támadósora és kapusa a hazaiaknál van.
SHL
Linköping - Leksand
Szerda, 19:00 óra

A Linköping jelenleg a 12 csapatos SHL 6. helyén áll 23 meccsen szerzett 35 ponttal. Fontos számukra a győzelem, ugyanis a Djurgarden csak egy ponttal előzi meg őket, az Örebro pedig ugyanannyi ponttal áll, mint ők és a Brynas is csak egy ponttal van lemaradva. Gólarányuk 63:57, mindkét mutatóban középszerűek. Hazai jégen a második legjobb a LHC, 12 meccsből 9-szer győztesen hagyták el a jeget. Formájuk ingadozó, szombaton verték a Luleát, előtte kétszer kikaptak és egyszer megverték a második Skellefteát. A Linköping egy nagyon jó támadósorral bír, az SHL kanadai táblázatának első négy helyén három LHC-játékos van. Talle 26 ponttal (9+17) vezet, mögötte Micflikier 21 (10+11), Little pedig 20 (10+10) pontos. A liga legjobb kapusa is az övéké, Rautio 92,7%-ával vezeti a kapusok védési hatékonyságának listáját, valamint 2,03-as kapott gólátlaga is imponáló.

A Leksand az utolsó helyen áll 23 meccsen gyűjtött 25 pontjával. A szezont 7 vereséggel indították, az 51 lőtt gól a második legkevesebb, a 73 kapott gól pedig a második legtöbb az SHL-ben. Bár hárommeccses győzelmi sorozatuk volt, szombaton a HV71 megállította őket. Idegenben kifejezetten pocsékok, 11 meccsből 2-szer voltak képesek nyerni, a másik 9 meccsen pontot sem szereztek vendégként. Legjobbjuk Sallinen és Ryno 17-17 ponttal (10+7 és 6+11), Bergenström pedig 13 pontos (10+3). Kapusuk, Alsenfelt 91,2%-os védési hatékonysága nem rossz, viszont 3,01-es kapott gólátlaga az.

142. Linköping - Leksand, 1 (1.65) - Tippmix

A két csapat idén kétszer találkozott, Linköpingben 5-1-es pofont kapott a Leksand, míg fordított pályaválasztás mellett a Leksand nyert hosszabbításban. Mivel újra Linköpingben meccselnek, ezért a hazaiak sikerét várjuk.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!