<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Jön az újabb Barca-erődemonstráció?

A kosárlabda Euroliga C-jelű csoportját favorithoz méltón, hibátlanul vezetik a katalánok, a divatcézár csapata pedig erősen gyengélkedik. Mi lesz ebből? Olvasd el a cikket, és megtudod!
Férfi kosárlabda Euroliga
Barcelona - Armani Milano
Péntek, 20:45

Egységes, nagyon kreatív és erős kispadú csapat a csoportját 6-0-s mutatóval vezető Barca. Az új szerzemények valóban minőséget képviselnek, az amerikai Doellman a pálya minden pontjáról, Pleiss Tibi pedig a palánk alól terrorizál. Olyan magas sora lett a katalánoknak, hogy bizony fel kell venni őket már a triplavonalnál, mert az elvetemült Lampe is képes bedobni egy-egy triplát.

A rivális olaszoknál a stabil anyagi háttér valahogy nem tudja kompenzálni Langford távozását. Nem megy jól a milánóiaknak, akik igencsak szélsőségesen teljesítenek. Ha nagyon kell, legyőzik a Bayernt, ráadásul Münchenben, majd csaknem harminc ponttal agyonveretik magukat a Panathinaikosszal – a 2-4-es mutató csak a negyedik helyre elég hat forduló után.

Egymással való összehasonlításukban nincs olyan aspektus, amelyben eredményesebb lenne az Armani. Jobban dobja a triplákat, a középtávolikat, eredményesebb a palánk alatt, több lepattanót szed és sikeresebben is büntetőzik a Barca, amely egy hónapja 78-63-ra diadalmaskodott Itáliában.

Gentile, az ifjú titán (60 pont), Samardo Samuls, akit a vidám Jamaicaiaktól ismerhetünk (79 pont), Hacket (59) és Ragland (59) húzzák a Milano szekerét, olykor bekapcsolódik Linas Kleiza is. A litván arról híres, hogy egyik meccsen viszonylag sokat, a másikon meg nagyon keveset dob.

Tipp

Barcelona - Armani Milano, 1, hendikep -12,5 pont (1.80) - Tippmixpro

A Barcánál csak Doellman emelkedik ki a 73 eddig megtermelt pontjával, a többiek pedig nagyon szépen megosztják egymás közt a dobott pontokat. Ez a Barca nemcsak annyiban másabb az előző szezonhoz képest, hogy gyorsabb lett a támadójátéka, hanem jól is védekezik. A katalán óriások minden meccs első két negyedét végigkísérletezik az összes zónavariációval, utána elkötelezik magukat a helyes megoldás mellett, és megfojtják az ellenfelet.

Mit várhatunk? Szögezzük le: a Barca nem arról híres, hogy agyonveri ellenfeleit. Azt viszont elvárhatjuk, hogy ezen a meccsen negyedenként 4-5 pontot ráverjenek a Milanóra. Ha egy negyedet netán képes lenne hozni a talján gárda, Navarroék akkor is hozhatják a győzelmet a 12,5-ös ponthatárról. Úgy véljük, 16-20 pont közt lenne valahol a reális különbség (ez 5.5-ös kifizetést ér).

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!