<>

 
 
 
Egy nagy adogatóban bízunk, míg a korábbi amerikai egyetemi bajnokban is legalább egy szett erejéig a US Open 4. napján.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tenisz dupla csütörtök estére

Egy nagy adogatóban bízunk, míg a korábbi amerikai egyetemi bajnokban is legalább egy szett erejéig a US Open 4. napján.
US Open, férfi egyes
2. forduló

Az első párharcban Ivan Dodigban hiszünk. A horvát világranglista-38., 2013-ban stabilan győzött egy-két mérkőzésen szinte minden tornán, ahol elindult, de egy müncheni és eastbourne-i elődöntőt leszámítva nagyobb sikere nem volt. A nyári kemény pályás szezonban felemásan szerepelt, de Lleyton Hewitt, Tommy Haas és Juan Martín del Potro állította meg. Az első körben maratont élt túl, azonban Fernando Verdasco ellen ez inkább fegyvertény. Eközben Nyikolaj Davigyenko már nem a régi, a korábbi világranglista-3., jelenleg 42. Kemény pályán 14-8-as pozitív mérlege, Montrealban például a negyeddöntőig jutott, de messze nem annyira megbízható, mint egykor, így az 1. fordulóban ki kellett volna, hogy essen. Végül 3 óra 31 perc alatt továbbjutott. Védekező képessége már nem a régi, megfigyelhető, hogy a nagyobb szerválókkal meggyűlik a baja, márpedig Dodig az, és az idő száraz, ami nem neki kedvez, a labdák csak úgy száguldanak ugyanis. Nem bízunk az oroszban, remélhetőleg az általában megingatható Dodig ma szebbik oldalát mutatja és nem omlik össze, mint néha hajlamos.

Ivan Dodig-Nyikolaj Davigyenko, 1 (1,62) - 21:45 óra - Betclic

López inkább salakos, de ettől függetlenül komoly szervával bír. Az idei éve csapnivalóan kezdődött, de füvön meglendült, tornát nyert, majd salakon és a tengerentúlon is tűrhetően szerepelt. Az első meccsén New Yorkban egy abszolút verhető ellenféllel szemben bukott játszmát. Klahn egy feltörekvő amerikai tehetség, a 2010-es egyetemi bajnok, aki tavaly ugrott nagyot előre és az idén szintén jól halad, a borításon kisebb tornákon 31-8-as mérlege van. Meccsei zömét kemény pályán játssza, kisebb Challengereken, de például a US Openen a 2. fordulóig jutott négy meccset nyerve. ATP-tornákon rendszeresen szereplő játékosokat vert meg, az 1. körben. Két nagy adogató találkozója következik, úgy érezzük, hogy López bármennyire rutinos Klahnhoz képest, az amerikai ennyi sikerrel a háta mögött, a saját közönsége előtt legalább egy szettre jó lehet. Ha Serrának ez sikerült, akkor neki végképp kell.

Feliciano López-Bradley Klahn, több mint 3,5 szett (1,57-1,62) - 22:45 óra
 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!