<>

 
 
 
Nyugat-magyarországi derbivel indul az NB I 6. fordulója. Bíró Péter szombathelyi távozása, és pápai szerepvállalása óta a Hali–Pápa mindig pikáns párharc. Nagy küzdelemre, kevés gólra számítunk.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Lehúzza a rolót a Pápa Szombathelyen?

Nyugat-magyarországi derbivel indul az NB I 6. fordulója. Bíró Péter szombathelyi távozása, és pápai szerepvállalása óta a Hali–Pápa mindig pikáns párharc. Nagy küzdelemre, kevés gólra számítunk.

Magyar bajnokság, 6. forduló
Haladás–Pápa
péntek, 19:00 óra

A Haladás egy győzelemmel, három döntetlennel és egy vereséggel öt forduló után a nyolcadik helyen áll, abban a pozícióban, ahol az előző idényt befejezte. Eddigi mindkét hazai találkozóján remizett, a Győrrel 2-2-t, a Debrecennel 1-1-t játszott, ami egyáltalán nem rossz eredmény. A szombathelyiek keretében nagy változások nem voltak a nyáron. Az Artner Tamás edző által nem igazán favorizált Kenesei Krisztián távozott, egy 18 éves csatár és egy 20 éves kapus kapott profi szerződést az akadémisták közül, mellettük egy szerb védő, Predrag Bosnjak található még az új szerzemények között. A Pápa ellen Iszlai Bence betegség, Rajos Gábor bokasérülés miatt nem léphet pályára.

Tipp

Haladás–Pápa, kevesebb, mint 2,5 gól (1.65) - Betclic

Az előző idényben éppen csak bennmaradó pápaiak kezdése a meglepetés kategóriába tartozik. Habár a Tóth Bálint irányította együttes legutóbb hazai pályán 1-0-ra kikapott egy öngóllal a Diósgyőr ellen, emellett háromszor nyert, és egy döntetlent játszott a most futó bajnokságban, így a harmadik helyen áll. A Lombard masszív csapat benyomását kelti, eddig mindössze két gólt kapott. A nyáron Peter Struhárral, Nagy Tamással és Zoran Supiccsal erősödött a védelem, Ivancsics Gellért és Novica Makszimovics személyében a középpályára is használható futballisták írtak alá, míg a támadószekcióba a rutinos Kenesei Krisztián mellett, két gyors srác, Orosz Márk és Eszlátyi István érkezett. Ha hozzávesszük, hogy az elefántcsontparti támadó, Georges Griffiths már három találatnál jár, egyértelművé válik, hogy ez a Pápa már nem az a Pápa, amely a legutóbbi szezonban szenvedett.

Összegzés

Habár a Haladás hazai pályán a nagycsapatokra is veszélyes, most biztosan vért kell izzadnia, hogy otthon tartsa a három pontot a kellemetlen ellenfélnek számító Pápa ellen. Mi nem is vagyunk benne biztosak, hogy ez sikerül neki. A Lombard tulajdonosának, Bíró Péternek Szombathelyről Pápára történő átköltözése miatt különösen pikáns párharcon kevés gólra számítunk. A vendégek eddigi mind az öt bajnokiján kevesebb, mint 2,5 gól esett, és a Haladás mérkőzésein is mindössze egyszer volt két találatnál több.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!