<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Gyorstippek: Pep vagy José? Újra ez a kérdés

Két régi ellenlábas csap össze péntek este Prágában, aztán kiruccanunk Írországba, ahol egy vendégsikerben látunk fantáziát. Bevalljuk, bízunk Stieber Zoli Fürthében is.

Új rovatunkban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. Az elemzések rövidebbek lesznek – előre szólunk: nem kerülnek be a másnapi értékelő táblázatunkba –, és bevallottan elsősorban azoknak kívánunk kedvezni velük, akik a régi, jól ismert Tippmixen teszik meg a tétjeiket. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

Bayern München–Chelsea, - 2 vagy 3 gól (1.93) - Európai Szuperkupa, 20:45

A Német Szuperkupáról lemaradt a Bayern, alighanem Pep Guardiolának lenne a legkínosabb, ha újabb trófea kerülne más kezekbe. Márpedig a Chelsea-hez visszatérő Mourinho biztosan töri a fejét valamin, amivel meglephetné korábbi spanyolországi vetélytársát. Noha az eredményekkel egyik oldalon sincs baj (a Bayern négy, a Chelsea három meccs után a tabella élén áll), a játék helyenként még akadozik, de ez alighanem természetes az évad elején. A prágai meccset Martinez, Thiago, míg a túloldalon David Luiz is kihagyja, de természetesen nem miattuk mondjuk: nem lesz gólzápor a csehországi éjszakában. Az 1-1 körüli eredményre, netán valamelyik fél 2-1-es sikerére elég jó esélyt látunk.

FSV Frankfurt–Fürth, 2 (2.18) - német másodosztály, 18:30

A Bundesliga 2 kilencedik helyezettje látja vendégül a Stieber Zoltánt és Korcsmár Zsoltot foglalkoztató, éllovas Fürth együttesét. A pályaválasztó nagyszerűen szerepelt legutóbb, hiszen negyedik lett, ezúttal nehezebb lesz megismételnie ezt a teljesítményt. Az FSV beragadt a rajtnál, két vereséggel nyitott, azóta három játéknapon hét pontot gyűjtött, ám tegyük hozzá, a két győzelmet a gyengélkedő Bochum és a Dresden ellen érte el. A csapat góljairól egy albán és egy ausztrál csatár gondoskodik, érdekesség, hogy a legutóbbi három meccsen ugyanabban a felállásban kezdett a Frankfurt. Hazai oldalon 6-4, a vendégeknél 8-2 a gólkülönbség öt forduló után, vagyis szűkösen mérik a fiúk, sok találatra ezúttal sem lehet számítani. Véleményünk szerint egy góllal jobb lehet a Fürth, amely négy bajnoki diadal (nyertek és továbbjutottak a Német Kupában is) után az 1. FC Kölnnel játszott 0-0-t. Az élvonalból idén kipottyanó alakulat bevallottan a lehető legrövidebb időt szeretné eltölteni a másodosztályban - lássuk be, mi is jobban örülnénk, ha a kulcsfigurának számító Stieber a Dortmund és a Bayern ellen száguldozna…

UC Dublin–Dundalk, 2 (1.67) - ír bajnokság, 20:45

Négy ír bajnoki meccset nyert meg zsinórban a második helyen álló Dundalk, amely ezúttal a kilencedik UC Dublinhoz látogat. Az UC csak háromszor győzött a legutóbbi tíz fellépésén, míg a Dundalk idegenben is jól hozza a pontokat, már kilenc győzelemnél tart a bajnokságban. A vendégek bajnoki címre hajtanak, a formájuk ragyogó (a legutóbbi hét összecsapáson: hat győzelem, egy döntetlen) de lépéshátrányban vannak az éllovas St. Patricksszel szemben. A gyengélkedő Dublin ellen valószínűleg behúzzák ezt a mérkőzést.

Eindhoven–Fortuna Sittard, 1 (2.35) – holland másodosztály, 20:00 óra

Figyelmeztetjük kedves olvasóinkat, hogy ezzel a mérkőzéssel óvatosan bánjanak, hiszen a holland másodosztályban, akárcsak az angol, vagy a német második vonalban szinte bármi előfordulhat. Németalföldi szakvélemények szerint a négy forduló után hét ponttal álló hazaiaknak igen jó esélyük van a győzelemre, az eddig négy egységet gyűjtő vendégekkel szemben. Az Eindhoven a legutóbbi három bajnokijából kettőt megnyert, míg a Fortuna egy döntetlen mellett a legutóbbi két találkozóját elbukta, azaz a hazaiak jobb formában vannak. Ráadásul az Eindhoven kölcsönvett a Sint-Truidentől egy igen gólerős holland csatárt, aki ebben az osztályban a 2011-2012-es idényben 14, a 2010-2011-es szezonban pedig 20 gólig jutott, azaz hazai lehetőségekben várhatóan nem lesz hiány. Kérdés, hogy az inkább kontrákra építő Fortuna vissza tudja-e verni az eindhovenieket?

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!