<>

 
 
 
Az észak-amerikai baseball ligában sorsdöntő szériára készül a Yankees és az Orioles egymás ellen, és mi a hazaiak sikerére számítunk!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.75

Sorsdöntő párharot nyerhetnek a jenkik

Kulcsfontosságú párharc következik az Amerikai Liga Keleti csoportjában, ahol a New York Yankees és a Baltimore Orioles is a rájátszást érő helyekre hajt, ám mindketten szinte biztosan nem lehetnek ott a playoff-ban! Érdekes mérkőzések következnek, és véleményünk szerint a jenkiknek áll most a zászló, lássuk is miért!
MLB, alapszakasz
NY Yankees - Baltimore Orioles
Szombat, 01:05 óra

A New York az AL Keleti csoportjának negyedik helyén tanyázik jelenleg 70-63 mérleggel, de nincs tőle távol a Baltimore és a Tampa sem, míg a csoport élén álló Boston lépéselőnyben van jelenleg... Mivel a Baltimore és a Tampa sincs épp kiemelkedő formában, így a Yankees számára ismét felcsillant a rájátszás reménye. Joe Girardi-tól és csapatától alapvető elvárás évről érvre a rájátszás, de ilyen nehéz helyzetben már régen voltak... Ugyanakkor most a célegyenesben már nem lehet a rossz teljesítményt a hiányzókra fogni: visszatért sérüléséből Granderson, Rodriguez és Jeter is, így védekezésben és támadásban is lényegesen erősödött a csapat. Ennek ellenére vereséggel távoztak a Toronto elleni széria utolsó meccséről a jenkik, amely annak tükrében pedig még fájóbb, hogy legjobb dobójukkal verte meg őket a Blue Jays, hiszen Kuroda gyenge kezdése lett végül a jenkik veszte...

Fő tippünk:
NY Yankees - Baltimore Orioles, NY Yankees(1.75) - Fogadj erre a Betclic-en!
Megfontolandó:
NY Yankees - Baltimore Orioles, 7.5 run felett (1.66)
Bátrabbaknak:
NY Yankees - Baltimore Orioles, NY Yankees 4.5 run felett (1.90)

Most ismét saját közönség előtt zárkózhat fel a többiekhez a Yankees, és ehhez minden körülmény adott. A dobódombon majd a szebb napokat is látott, ám még mindig elképesztő dobásokat produkáló CC Sabathia kezd majd. Amennyiben sikerül neki erősen kezdeni a meccset, akkor a New York győzelmi esélyei jelentősen nőni fognak. Fontos tehát Sabathia, illetve a mögötte álló, Jeter-Rodriguez kettőssel megerősített infield védekezés remeklése, ezen kívül persze a Gardner-Granderson-Suzuki outfield is fontos szerepet kap a Baltimore kiváló ütői miatt. CC egyébként idén már 86 alkalommal állt szemben Orioles ütőkkel, ezalatt pedig 24 ütés és 10 futás ellen a mérleg.

A hazaiaknál sérült Almonte, Nix, Hafner, Nunez, Teixeira és Youkilis. Almonte pótlása nem okozhat gondot, ahogyan Nunez kiesése sem, ugyanis Jeter visszatért a helyére. Teixeira és Youkilis pedig már jó ideje sérült, így pótlásuk megoldott. Ami komolyabb fejfájást okozhat, az Cano lehetséges kiesése... A Toronto elleni meccsen megdobta a kézfejét Happ, így mai szereplése kérdéses, amely mind védekezésben (második bázis), mind pedig támadásban okozhat problémát a hazaiaknál...

A vendég tehát a nagy divízió-rivális Baltimore lesz majd. A Sárgarigók nincsenek fergeteges formában így az alapszakasz végén, bár most egy nyertes meccsről érkeznek New Yorkba, miután Bostonban fontos meccset nyertek (3-2). A Baltimore erőssége a támadójáték: közel 100 ponttal szereztek eddig többet, mint mai ellenfelük, ráadásul egy meccsel kevesebbet is játszottak... A támadósort főként Markakis, Davis, Jones, Machado és McLouth viszi előre. Dobóik közül idén Tillman, Gonzalez és Chen sem teljesít rosszul, bár kiemelkedőnek sem mondható produkciójuk! A Baltimore egyébként 71-61 mérleggel áll a csoport harmadik helyén, ráadásul idegenben is pozitív a mérlegük: 33 győzelem és 32 vereség eddig távol Baltimore városától.

A mai mérkőzésen Gonzalez kezd majd a vendégek dobódombján, aki idén nem teljesít rosszul: 8 győzelem fűződik már a nevéhez, és 3.77-es ERA mutatója sem fest rosszul. A Yankees ütői ellen idén 71 alkalommal dobált, ez idő alatt pedig mindössze 14 ütést és 5 futást értek el ellene. Kérdés, hogy a Jeter-Rodriguez-Soriano-Granderson négyessel mit tud majd ma este kezdeni...

A vendégek nagy szerencséje, hogy jól állnak a sérültekkel. Habár Nolan Reimold a szezon hátralévő részére kidőlt, rajta kívül mindössze egy dobó sérült Jason Hammel személyében.

Dobók

CC Sabathia (NYY)

11 győzelem, 11 vereség 177.2 lejátszott inning 104 futás, 152 strikeout 4.81 ERA

Miguel Gonzalez (BAL)

8 győzelem, 6 vereség 136 lejátszott inning 65 futás, 99 strikeout 3.77 ERA

Mint említettük: érdekes párharc várható! Mindkét együttes ugyanabban a csoportban harcol a rájátszást érő helyekért, és mindkét együttesnek reális esélye van megcsípni azt az alapszakasz hajrájában. Kiválóan ismeri egymást a két fél, így nem nagyon tudnak egymásnak taktikailag újat mutatni... Ami kulcsfontosságú lehet, az Jeter visszatérése a védekezésben shotstop pozícióban, valamint az ütők közé. Utoljára még július elején találkoztak, és akkor a még sérültekkel teletűzdelt Yankees-t meg tudta verni az Orioles 2-1-re. A két együttes egyébként idén 12 alkalommal találkozott, melyből ötöt nyert meg a New York, hetet pedig a Baltimore együttese. A New York városában rendezett 6 meccsből négyszer a Yankees diadalmaskodott, kétszer pedig az Orioles. Az idei közös meccsek eredményeit az alábbi táblázat mutatja:

IdőpontMeccsEredmény
2013-07-07NY Yankees - Baltimore Orioles1-2
2013-07-06NY Yankees - Baltimore Orioles5-4
2013-07-06NY Yankees - Baltimore Orioles3-2
2013-07-01Baltimore Orioles - NY Yankees4-2
2013-06-30Baltimore Orioles - NY Yankees11-3
2013-06-29Baltimore Orioles - NY Yankees4-3
2013-05-23Baltimore Orioles - NY Yankees6-3
2013-05-22Baltimore Orioles - NY Yankees3-2
2013-05-21Baltimore Orioles - NY Yankees4-6
2013-04-15NY Yankees - Baltimore Orioles3-0
2013-04-13NY Yankees - Baltimore Orioles3-5
2013-04-13NY Yankees - Baltimore Orioles5-2

A New York tehát odahaza jobban teljesít a Baltimore ellen. A mai mérkőzésen is az ő sikerükre számítunk, így ez a vezető tippünk is. Emellett hatékony Yankees-támadójátékot várunk, vagyis a hazaiaktól legalább 5 pontra számítunk, emellett pedig összesen legalább 8 futást várunk, hiszen a visszatérő játékosok hazai oldalon, és az egyébként is masszív vendég támadójáték képes lehet ezt a pontszámot összehozni!

 
 
  • 1eglerandrew2013augusztus30.18:29ÚjVálasz

    További ötletek az éjjeli meccsekre:

    Pittsburgh Pirates - St. Louis Cardinals, Pittsburgh (1,71)
    Boston Red Sox - Chicago WS, Ázsiai hendikep -1.5 run Boston (2,05)
    Oakland Athletics - Tampa Bay Rays, Oakland (2,05)

    Ha bárkinek kérdése támad a meccsekkel kapcsolatban, szívesen adunk infókat és ötleteket!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!