<>

 
 
 
Az Euroliga D-csoportjában a kisebb válságban lévő Valencia fogadja a sorozat kezdetén a "futottak még" kategóriába sorolt litván csapatot!
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.61

Valenciában is tarthatja magát a Neptunas

Az Euroliga D-csoportjában a kisebb válságban lévő Valencia fogadja a sorozat kezdetén a "futottak még" kategóriába sorolt litván csapatot.
Férfi kosárlabda Euroliga
Valencia - Neptunas
Csütörtök, 19:00 óra

Csak a becsületéért harcolhat a denevéres csapat, továbbjutni nem fog, de hazai pályán illik rendesen odatennie magát. A balti miniállam hozza azt, amiről igazán elhíresült, képzett játékosok, egységes csapatszellem és kizárólag csak annyi légiós, amennyire valóban szükség van. A Neptunas jelen esetben mindössze két légióssal büszkélkedhet Mustafa Shakur és Keith Benson személyében - ők valóban minőséget képviselnek.

A litván csapatoknál példa- és iránymutató módon a hazai játékosok élveznek előnyt a külföldiekkel szemben, és lám, kis szerencsével a Zalgiris beküzdheti magát a Top 16-ba a Neptunasszal karöltve.

Úgy kell ez a győzelem a litvánoknak, mint egy falat kenyér, a Valencia pedig meg kell mutassa végre, hogy van élet Justin Doellman után is. Elengedték legjobbjukat a Barcába, és azóta nem igazán találják a helyes utat. A Perasovic mester vezette Turia-partiak a játék egy szegmensében baromi gyengén teljesítenek, ez pedig a lepattanók megszerzése. Ha egy csapat ezen a téren gyengébb, mint ellenfele, akkor nem is csoda, ha több meccset bukik el adott időszakban, mint amennyit megnyer. Eddigi remeklésük során van még egy szembetűnő jelenség, mégpedig, hogy 225 triplát dobáltak el eddig és "csak" 34 százalékos hatékonysággal. Amikor bajban vannak, akkor nem töltenek, csak lőnek a hármasról. Nem biztos, hogy jó megoldás, de kétségbeesett húzásként legalább valami. Litvániában hamarabb tanulnak meg a gyerekek hármast dobni, mint büntetőt, így a Neptunas 33.7 százalékos dobásmutatót tud felmutatni. Ez szintén nem kiemelkedő, de arányaiban nézve tűrhető.

A Valenciának jót tenne, ha sok-sok büntetőt harcolna ki, merthogy arról a vonalról már erősebbek a litvánoknál. Idegenben nem nagyon megy a Neptunasnak, eddigi hőstetteiket inkább hazai pályán érték el. A Valencia viszont sehol nem remekelt eddig, legyőzte ugyan a Laboral Kutxát és a Galatat, de 9 meccsből ez a két győzelem - nem nagy mutatvány...

Tipp: Valencia - Neptunas, 2, hendikep +7.5 pont (1.61)

A litvánok idegenben eddig még nem nyertek, 4 győzelmet és 5 vereséget tudnak felmutatni, igaz egy zakót az Olympiakosz elleni hosszabbításban buktak el! Hiányzók? Van Roosom, az őrült belga és Liscsuk, az óriás ukrán maródi a denevéreseknél, a litván oldalon elméletileg mindenki bevethető.

Mit várhatunk a meccstől?

A bukik 1.45-tel mérik a hazait, tehát kitartanak amellett, hogy továbbra sem fog jön össze a litvánoknak az idegenbeli siker. A becsületéért küzdve és hazai közönsége előtt biztosak lehetünk benne, hogy tudása legjavával fog előállni Perasovic csapata, a litvánokban pedig van tartás - mentálisan erősek -, meríthetnek a 94-87-es győzelemből, amikor odahaza verték a Valenciát. Ameddig a győzelem halvány reménysugarát látni vélik a litvánok, addig menni fognak, mint a mérges kannibálok, ezt nevelik beléjük kicsi koruk óta. +7.5-tel a győzelmük szerda este 1.61-szeres pénzt ér, érdemes megkockáztatni.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!