<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: egy csokorban öt csábító hazai

Öt hazai sikeren akadt meg a szemünk a szombati kínálatból. A németeknél a Stuttgart és a Wolfsburg, Angliában a City és a Nottingham lehet nyerő - no és a gólzáporos évbúcsúztatóra készülő Barca...

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

138. VfB Stuttgart - Paderborn, 1 (1.82) - német bajnokság, 15:30

A 15. és a 12. csatája a 17. bajnoki fordulóban. A Stuttgart számára végre megcsillant a fény az alagút végén és elmozdult a kieső zónából, de a szoros mezőny miatt nem igazán van lehetősége lazítani így év végén... Sok gólt kap az együttes, átlag 2-t meccsenként, otthon pedig mindössze 1-1-5 mérlege van 4:16 gólaránnyal. A Paderborn azonban kiváló ellenfél lehet ennek javításához, hiszen a vendégek lendülete elfogyott és immáron 6 bajnoki meccs óta nem nyertek, legutóbb a Schalke győzött náluk 2-1-re. Ráadásul továbbra is sok a hiányzó vendég oldalon, így kimarad 2 kapus, 2 védő, 2 középpályás és 1 támadó. A hazaiaknál ugyan Ibisevic és Rudiger sérülése fejfájást okozhat, de ha tudják hozni a Hamburg-Mainz-Freiburg hármas ellen mutatott játékot, akkor egy újabb győzelemmel tovább távolodhatnak a kieső régiótól.

140. Wolfsburg - 1. FC Köln, 1 (1.50) – német bajnokság, 18:30

Két döntetlen után akar újra győzni a Bundesliga második helyezettje. Nem hitt a szemének, aki látta a Wolfsburg hazai meccsét a Paderborn ellen: hiába lőtt 21-szer kapura, csak 1-1-et ért el a zöld-fehér csapat, amely mindent kihagyott, még egy 11-est is elrontott. Ezt követően 2-2-re végzett a Wolfsburg Dortmundban, ami vállalható eredmény. De Bruyne-ék 6-2-0-t tudnak otthon, ami még úgy is tekintélyt parancsoló, hogy a Köln nem rossz idegenben.

A hazaiak esélyeit növeli az is, hogy amíg náluk hadra fogható valamennyi meghatározó futballista, addig a másik oldalon a középpályáról hiányzik a piros lapos Vogt, a védelemből pedig a sérült Brecko. A Wolfsburg megnyerte a legutóbbi három meccsét a Köln ellen, ám ez nem annyira mérvadó, hiszen a vendégcsapat erre az idényre jutott vissza az élvonalba. Többet nyom a latban a házigazda játékereje, no meg az, hogy a két iksz aligha jelent markáns megtorpanást. A 16 bajnokin 31 gólt szerző Wolfsburg jó eséllyel behúzza a hetedik hazai győzelmét.

151. Nottingham - Leeds, 1 (1.68) - angol másodosztály, 18:15

A 9. fogadja a 19. helyen állót a 22. fordulóban. Lassan féltávhoz érve kirajzolódtak az erőviszonyok ebben az osztályban is: a Leeds gyenge középcsapatnak minősíthető, míg a Nottingham erős középcsapat, amely akár kis szerencsével osztályozós helyet is megcsíphet. Ez utóbbihoz persze kellene az, hogy összekapja magát a Forest, hiszen 3 forduló óta nem nyert, így már 5 ponttal van lemaradva a 6. helytől. Otthon 4-4-2 mérlegével a várakozásokon alul teljesít, védelme viszont 9 kapott góllal acélos otthon. A szeptember közepe óta sérült Cohen-Hobbs-Reid hármas továbbra sem bevethető.

A Leeds tavaly is középcsapat volt, de idén még az előző idénybeli szintet sem tudja hozni, így 21 kör alatt csak 23 pontig jutott, mindössze 5 egységre van a kieső zónától. Idegenben rémesen megy a csapatnak: 1-2-7 sora a leggyengébb a mezőnyben, sok gólt kap vendégként és keveset lő. Az erősebb keret és a hazai pálya is a Nottingham csapatát támogatja ezúttal, amely tavaly ebben a felállásban 2-1-re nyert, kb. ez várható szombaton is!

152. Manchester City - Crystal Palace, 1 (1.28) – angol bajnokság, 13:45

A második fogadja a tizenhatodikat az angol élvonalban. A City igencsak elkapta a fonalat, hiszen a Bajnokok Ligáját is beleszámítva hétmeccses nyerő szériában van. A Premier League-ben sorozatban ötször diadalmaskodott, pedig háromszor idegenben lépett pályára. A legjobb gólszerző, Agüero sérülése csöppet sem vetette vissza a társaságot, nem történt semmi más, mint igazolódott, hogy elképesztően erős a címvédő kerete. Otthon 5-1-1-es mérleggel rendelkeznek a manchesteriek, a Tottenham elleni 4-1-es siker óta egy góllal múlták felül a városi rivális MU-t, a Swansea-t és az Evertont.

A Crystal Palace gyengébb a felsoroltaknál, vendégként egy győzelme, négy döntetlenje és három veresége van. A forma is pocsék, csak egyszer nyert, viszont ötször kikapott a legutóbbi tíz bajnokiján. Jó hír Pelegrininek, hogy Dzeko mellett Kompany és Jovetic játékára is van remény, de elképzelhető, hogy a kezdőben továbbra is a fiatal spanyol csatár, Pozo kap helyet. A statisztika óriási City-fölényt mutat: a csapat 22-t megnyert a legutóbbi 26 hazai PL-meccse közül, a Palace-t - minden sorozatot ideértve - zsinórban hatszor verte. A bátrabbak 1.75-ért behúzhatják a legalább kétgólos hazai sikert is, mi a biztonság kedvéért maradunk a „sima” hazainál.

164. Barcelona – Cordoba, 0-2, 1 (1.47) – spanyol bajnokság, 16:00

Otthon az újonc ellen búcsúzik az évtől a Barca, és biztosak lehetünk benne, hogy szép ajándékkal kívánja meglepni a szurkolótáborát. A Getafe elleni kínos 0-0-t bizonyára átbeszélték Messiék, akik hatot megnyertek a hét hazai bajnoki meccsük közül, méghozzá imponáló fölénnyel. 3-0, 2-0, 6-0, 3-0, 5-1, 5-1 – ilyen eredményeket értek el a Nou Campban a katalánok, azaz – amikor győztek – egyedül a Bilbaót nem sikerült három góllal elintézni. Neymar és Alves a társaktól külön edzett csütörtökön, a két brazil játéka kérdéses, de nem reménytelen, míg Iniesta már ott lehet a csapatban.

A Cordoba újonc az elitben, s három és fél hónapot várt az első sikerre: december 6-án (a 14. fordulóban) a Bilbao otthonában tudott nyerni 1-0-ra. Az 1-8-6-os mutató csak a 18. helyre elég, a csapat hadilábon áll a gólszerzéssel, 15 meccsen mindössze 11-et szerzett. Idegenben 1-3-3-at tudnak a fiúk, valamennyi élcsapat elbánt velük. A Real Madrid 2-0-ra, a Valencia 3-0-ra, az Atléti 4-2-re verte, és a szombati ütközet előtt nem hajtja a Cordoba malmára a vizet, hogy az egyik legjobb csatár, az argentin Cartabia sérült. Ha a Barca nem szórakozza el a meccset, három-négy góllal nyerhet.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!