<>

 
 
 
A budapesti Eb-bronzmérkőzés mellett jön egy olasz bajnoki Torinóból és egy spanyol csúcsrangadó Bilbaóból.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Bevállalod? Budapestről Torino, majd Bilbao

A budapesti Eb-bronzmérkőzés mellett jön egy olasz bajnoki Torinóból és egy spanyol csúcsrangadó Bilbaóból.

Nagy szorzók, húzós oddsok: itt a helyed, ha nem félsz kockáztatni. Ebbe a csokorba kifejezetten merész tippek kerültek, de, amint tudjuk, bátraké a szerencse! Csípjünk meg együtt minél több kövér oddsot!

209. Montenegró – Svédország, 2 (1.98) – női kézilabda Eb, a 3. helyért, 15:30

Nem állítjuk, hogy életbiztosítás a kontinenstorna bronzmeccsére fogadni, ám a svédekre (4-1-2-es Eb-mérleg) kínált közel kettes szorzó megér egy óvatosabb próbálkozást. Montenegró (5-2) a spanyolok ellen bukta el a döntő lehetőségét, és ez rányomhatja a bélyegét a vasárnapi párharcra, hiszen a délszlávok merészebb tervekkel érkeztek. Csakhogy csúnyán elszúrták az elődöntő első félidejét (sehogy sem bírtak a spanyol kapussal), az ötgólos hátrányt pedig már nem sikerült ledolgozni, 19-18 lett a vége.

Motivációs szempontból erősebbnek érezzük a svédeket, akik papírforma-vereséget szenvedtek Norvégiától. Svédországnak csak fellángolásai voltak, senki sem tudott felnőni a kilencgólos Gullden mellé, így az ellenfél a végére megduplázta szünetbéli kéttalálatos előnyét (29-25). Montenegró és Svédország már összefutott a tornán, és a szerdai meccs ellentétes félidőket hozott: az elsőt a svédek nyerték meg öttel, a másodikat a rivális hattal (30-29). Valami azt súgja, az északiak még egyszer nem engedik át az irányítást, Bulatovicsékból pedig hiányzik majd az a tűz, amely a harmadik hely megszerzéséhez kell.

226. Torino-Genoa, 1 (2,00) - olasz bajnokság, 15:00

A 15. fogadja a 6. helyezettet a 16. fordulóban. A Torino csalódás, a múlt idény végén a középmezőny elején zárt, üde színfolt volt. Aztán persze Alessio Cerci és Ciro Immobile személyében a két legjobb játékos, és rengeteg gól szerzője az egyik pillanatról a másikra kivált. Azóta tartós válságát éli, és egyelőre nem látszik az eredmények alapján a kiút, a kiesés ellen küzd. A legutóbbi két meccs viszont a látottak alapján biztató volt, többet érdemelt két pontnál. Otthon a 2-4-2-es mérlege és 5-5-ös gólaránya gyenge. A Genoa meglepetés, örülhetett a tavasszal, hogy nem esett ki, most pedig a dobogóért van versenyben. Látni kell, hogy túlértékelt, ennyire nem jó, és egy középmezőny eleje lehet a maximum. A Roma frissen verte, amúgy nincs rossz formában, védelmére épít. Idegenben még nem kapott ki, ami óriási bravúr, a 4-3-0-s mérleg és a 14-7-es gólarány is. A döntő hír viszont, hogy két talán legjobbja, első számú kapusa és középpályása kidőlt. Ezen kívül két alapember régebb óta nincs. A hazai szorzója esik, mi a fordulatot érezzük a két csapat helyzetében.

220. Athletic Bilbao-Alético Madrid, 1. félidő X (1,93) - spanyol bajnokság, 21:00

A 10. fogadja a 3. helyezettet a 16. fordulóban. A Bilbao lassan magához tér, de borzasztóan defenzív csapat, 13-16-os gólaránya árulkodó, egyúttal támadóinak a kritikája. Otthon hagyományosan jó, most felemás, 3-2-2-es mérleggel és 8-4-es, megint szegényes gólaránnyal. Nem meglepő, hogy a 2,5 gólos tabellán az utolsó 15-ből 10 under mérkőzéssel. Félidőben ötször állt döntetlenre. Jön az Atlético, amely az idén ismét védekezésével nyeri a mérkőzéseket, még ha nem annyira jól, mint múlt szezonban. Óriási formában szerepelt az elmúlt két hónapban, mire a Villarreal ellen egy véleményes mérkőzésen kisiklott, otthon egy esztendő után. Idegenben sebezhető, már kétszer is pórul járt, ráadásul 8-6-os gólaránya nem egy nagy eresztés. Gólokban felemás, 8-7 az arány a 2,5 felettiek javára, az utolsó három meccse alatta maradt. Rangadó, aki a kevés találatra szavaz, annak is igaza van, mi nagyobb oddsért a félidei döntetlennel próbálkozunk. Két elég defenzív, óvatos csapat találkozik, aligha rontanak egymásnak.

 
 
  • 1Malteros2014december20.21:09ÚjVálasz

    A védelmek és a Genoa erős kontra játéka miatt V-re voksolok. A Madrid a rangadóját behúzza, viszont a francia meccset lehet elkerülöm...

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!