<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: három sportág, négy tipp!

Hokiban a Zürich és a Davos sikerét várjuk, az olasz kosárligában a Sassari győzhet odahaza, míg fociban a Braga lehet a nyerő választás.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

005. Davos – Lugano, 1 (1.79) - svájci jégkorongbajnokság, 19:45

A Davost szeretjük, többször is szépen hozott már a konyhára az elmúlt hetekben. Az élen áll a svájci hokiligában, és több mint harminc forduló után kijelenthető, jelentősebb célokat akar elérni, mint a legutóbbi évadban, amikor az alapszakasz hatodik helye után kizúgott a negyeddöntőben. Otthon szenzációs, 14 rendes játékidős győzelme mellett csak egyszer kapott ki. Támadásban lépett előre nagyot a társaság, a 117 gólja messze a legjobb az NLA-ban.

A Lugano az ötödik helyre csúszott vissza, mert az utóbbi időben hullámvölgybe került, november vége óta öt meccset bukott zsinórban. Idegenben hétszer nyert és nyolcszor vesztett, nem is olyan régen 3-1-re kikapott a gyenge Ambri-Piottától, majd 5-3-ra a középmezőnyhöz tartozó Lausanne-tól. Semmi sem utal arra, hogy a Lugano rémes sorozata éppen a szárnyaló éllovas otthonában szakadna meg.

009. Zürich Lions - Servette, 1 (1.60) - svájci jégkorongbajnokság, 19:45

A 2. fogadja a 6. helyen állót a svájci élvonal hétfői fordulójában. A Zürich tavaly viszonylag simán lett bajnok, idén pedig egyértelmű célja a címvédés. Az alapszakasz egyelőre kevésbé zökkenőmentes, mint az előző idényben, a Bern-Davos kettős tartja a lépést velük. Otthon nagyon megy a Zürichnek: 14 sikere mellett 2 vereség szerepel, ráadásul mindkettőt csak túlóra után szenvedte el. Támadásban acélos, stabil védelemmel bír.

A Servette az előző idényben az elődöntőig menetelt, ott épp mai ellenfele búcsúztatta. Idegenben 6-2-3-5 sort tud felmutatni, védelme egyértelműen az élmezőny leggyengébbje, immáron 97 kapott gólnál jár. Jó formában egyébként a vendég csapat: legutóbbi 10 bajnokijából nyolcat megnyert. Az egymás elleni meccseken rendre a hazai környezetben játszó együttes tudja uralni a játékot, idén ebben a felállásban 5-3-ra győzött a Lions. Valami hasonló eredmény várható hétfő este is!

018. Sassari - Reggio Emilia, 1 (1.49) - olasz kosárbajnokság, 20:30

A 6. helyezett fogadja a másodikat a 11. fordulóban. A Reggiana kisebb meglepetés, a múlt szezonban a 7. helyen zárt az alapszakaszban, és a rájátszás nyitányán elvérzett a későbbi döntős Siena ellen. Most 8-2-es mérleggel nagyon halad, két váratlan vereséget számlál, amúgy nyer. Idegenben csak egyszer fogták meg. Az Európa-kupa beszédesebb, ahol ugyan erős csoportban, de 2-8-as mérleggel esett ki, frissen háromszor kikapva. A Sassari elődöntőig ment a tavasszal, jobb erőkből áll, de az Euroliga felőrölte erejét. Egy szintén erős hatosban csak egyszer tudott nyerni. Zsinórban hét veresége van, ami riasztó, de három egy pontot múlott, így a címvédő Milano elleni is. Otthon 4-1-es mérleggel erős, elláthatja az egy fokkal gyengébb Reggiana baját.

036. Braga - Pacos Ferreira, 1 (1.70) - portugál bajnokság, 20:00

A 4. fogadja a 6. helyezettet a 14. fordulóban. A Braga szokás szerint a dobogóért harcol, ezúttal van esélye, nem úgy mint egy szezonnal ezelőtt, amikor a Sporting tartotta a lépést a két naggyal. Védelmére épít, 13 meccsen csak 8 gólt kapott. Otthon még durvább, 5-1-0-s mérleggel és 12-2-es gólaránnyal, legutóbb a szezon meglepetése, a Guimaraes 0-0-val kihúzta.

A Pacos Ferreira a múlt szezonban a BL-selejtezőből indulva majdnem kiesett, a Manchester United nagy bukott igazolása, Bébé révén. Ő azonban nincs, a sok új név pedig egészen a mezőny elejéig repíti. Szintén elég masszív, nem sok gólt kapott, főleg idegenben. Itt 2-2-2-es mérlege és 5-7-es gólaránya árulkodó. Tipikus egy-két gólt hozó találkozóra van kilátás, mi látjuk a fantáziát a Benficát frissen a kupából kiejtő, otthon bombaerős Bragában.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!