<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: indul a keddi tutivadászat!

Három sportág, három tutigyanús elképzelés. Zürich, Cedevita és az ausztrál futballválogatott - ezekben a csapatokban bízunk kedden.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

095. Zürich Lions - Zug, 1 (1.65) - svájci jégkorongbajnokság, 19:45

A 3. fogadja a 4. helyen állót a 42. fordulóban. A címvédő Zürich hullámvölgybe került, immáron zsinórban 3 vereségnél jár, 79 pontjával 5 pontra távolodott el az éllovas Bern csapatától. A címvédésre azonban még így is jó esélye lehet pláne annak tekintetében, hogy a hazaiaké messze a legjobb védelem a ligában 86 kapott góllal. Otthon még mindig erős: 17 győzelme mellé mindössze 3 vereség társul, ráadásul mindhármat csak túlóra után szenvedte el.

A vendég Zug épp ellentétes utat jár be mostanság: 5 bajnoki óta veretlen, legutóbbi 10 meccséből is csak kettőt veszített el, legutóbb az éllovast verte idegenben büntetőkkel. A támadójáték erős, gyenge pont azonban a védelem, idegenben a 2. legjobb a mezőnyben. A Lions a jelenlegi formánál és helyezésnél sokkal erősebb csapat, idén ebben a felállásban kétszer is nyerni tudott a csapat (6-4, 4-1). Szerintünk összejön harmadszor is, megszakítva ezzel mindkét oldalon a jelenlegi sorozatokat.

111. Cedevita Zagreb – Virtus Roma, 1 (1.38) – kosárlabda Európa Kupa, 21:00

Akár a csoportelsőség is múlhat a kedd esti meccsen az I-jelű négyesben, hiszen a horvát és az olasz együttes is 2-1-es mérleget hozott össze az első körben. A Cedevita két sikerrel kezdett, majd a múlt héten 73-66-ra kikapott Rómában. Akár győzhettek is volna a horvátok, ha nem szúrják el az utolsó negyedet, amikor is 23-13-ra alulmaradtak. A szinte teljes egészében hazai kosarasokra építő Zagreb az Euroligából érkezett, miután a 3-7-es mutató kevés volt a továbbjutáshoz. A Cedevita jól áll az Adria-ligában, a 13-6-os mutató a harmadik helyre elég, otthon erős, 8-2-t tud eddig, minden sorozatot figyelembe véve megnyerte a legutóbbi öt zágrábi meccsét.

A vendég olaszok behúzták mindkét hazai találkozójukat az Európa Kupában, ám idegenben 14 ponttal kikaptak Zaragozában. Az alapszakasz 7-3-as mutatója nem rossz, ám figyelemre méltó, hogy vendégként az olasz bajnokságban is vergődnek, a két győzelem mellett ötször veszítettek. A Virtus számtalan légióst foglalkoztat, ám az eredmények nem túl fényesek, idegenben hétszer veszítettek a legutóbbi nyolc összecsapásukon, nem hinnénk, hogy éppen Zágrábban táltosodnának meg.

112. Ausztrália - Egyesült Arab Emírségek, 1 (1.40) - Ázsia Kupa elődöntő, 10:00

Ausztrália házigazdaként Dél-Korea mögött a csoport második helyén jutott az egyenes kieséses rendszerbe. Kuvait és Omán legyőzése egyáltalán nem okozott gondot, Dél-Korea ellen pedig lazán vették a 90 percet. A negyeddöntőben az addig remekül menetelő Kínát 2-0-ra verték a rutinos Cahill duplájának köszönhetően.

Az Emírségek szintén 6 ponttal zárta a csoportkört a negyeddöntőben elvérző Irán mögött, a csoportgyőztes elleni meccs során azért kijöttek a hiányosságok... A címvédő Japánt búcsúztatta a negyeddöntőben, de ezt leginkább szerencséjének köszönhette: Hondáék kihagyták a kihagyhatatlant is, végül a büntetők során az UAE mellé állt ismét a szerencse. A hazai közönség előtt extra motivációval bíró Kengurukat szerintünk nem tudják megállítani!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!