<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Gólok? Csak szolidan az Atléti-Barcán

A barcelonai 3-1-es bajnokit leszámítva az utóbbi időben nem játszott gólzáporos meccseket egymással az Atléti és a Barca. A szerda esti kupavisszavágón is nagy taktikai csatát várunk, a két-három találat nyerő tipp lehet.
Spanyol Kupa, negyeddöntő, visszavágó
Atlético Madrid – Barcelona
Szerda, 21:00 óra

Leo Messi bevágta a kihagyott büntető után a kupacsata első felvonásán, így a 85. percben szerzett góllal 1-0-ás előnyt harcolt ki a madridi visszavágóra a Barcelona. A katalánok gyors egymásutánban másodszor is felülmúlták az Atléticót, ami azért rendkívüli, mert az azt megelőző hat párharcban egyszer sem tudtak győzni. Úgy fest, helyre billent az egyensúly a Barcánál, a január eleji, Sociedad elleni kisiklás óta hat győztes meccsen van túl a társaság, és a 23-1-es gólkülönbséget sem kell magyarázni.

Ahogy említettük, kétszer a Simeone-csapat bánta Messiék formajavulását, ám az egygólos hátrány közel sem ledolgozhatatlan. Nagy érvágás, hogy eltiltás miatt nem játszhat szerdán a középhátvéd Godín, rajta kívül Koke szereplése kérdéses. A kapuban minden bizonnyal Oblak váltja Moyát, és előfordulhat, hogy a kezdőben kap helyet a Real Madridot padlóra küldő nagy visszatérő, Torres. Az Atléti erős csapattal áll ki, hiszen, ha a Real után a Barcát is elütné a továbbjutástól, karnyújtásnyira kerülne a Király-kupa.

Főtipp:

235. Atlético Madrid – Barcelona, 2 vagy 3 gól (1.93) - Tippmix

Bevállalós tipp:

233. Atlético Madrid – Barcelona, X (3.25) - Tippmix

Igen ám, de ehhez Neymaréknak is lesz egy-két szavuk. A Barcának jó az iksz, éppen ezért, amíg 0-0-ra áll a meccs, aligha számíthatunk tőle óriási rohamokra. Luis Enrique minden játékosát bevetheti, könnyen lehet, hogy a szédületes formában lévő Messi, Neymar duó mellé visszatér az Elche elleni bajnokit kihagyó Suárez is. A katalánok mindenképpen alapozhatnak arra, hogy a legutóbbi 14 összecsapáson csak egyszer kaptak ki az Atlético Madridtól, a jelenlegi mesés formáról pedig már volt szó. Két-három évvel ezelőttig rendszeresen potyogtak a gólok ebben a párosításban, majd sokáig az Atléti harcos/taktikus focija érvényesült. Így fordulhatott elő, hogy a legutóbbi nyolc párharcban hétszer együtt sem jutottak el a csapatok három találatig. Mi ezúttal 1-1 körüli eredményt várunk, ám mégsem a 2,5 gól alatti kimenetelt javasoljuk, nehogy egy esetleges harmadik dugó „bekavarjon”.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!