<>

 
 
 
Jégkorongban a HV 71-et, kosárlabdában a Real Madridot, míg fociban a Sevillát választottuk csütörtökön.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: Három sportág, négy tipp

Jégkorongban a HV 71-et, kosárlabdában a Paksot és a Real Madridot, míg fociban a Sevillát választottuk csütörtökön.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

014. HV 71 - Leksand, 1 (1.53) - svéd jégkorongbajnokság, 19:00

A 3. fogadja a 10. helyezettet a 43. bajnoki fordulóban. A hajrához érkezve a hazaiak visszafoglalták küzdenek a 2. helyért: a címvédő Skelleftea befogására nincs esélyük, ugyanakkor a Linköping-Frölunda-Växjö hármassal nagy harc várható a lehető legelőnyösebb helyezésért. Három meccses győztes szériát fut az együttes, amely otthon különösen acélosnak mondható 13-2-2-4 mérlegével.

A Leksand zsinórban két győzelmet számlál, így kicsit fellélegezhet a playoff-ért vívott harc kapcsán, hiszen most 5 pont az előnye az üldöző Brynäs előtt. Vendégként a mezőny egyik leggyengébb csapata 6 sikerrel és 15 vereséggel, ráadásul 39-66-os idegenbeli gólkülönbsége sem fényes. Idén mindhárom közös meccsüket a HV nyerte: idegenben mindkétszer túlóra után, saját közönség előtt viszont sima 2-0-al. Valami hasonlót várunk csütörtökön is!

028. Atomerőmű – Szombathely, 1 (1.37) – férfi kosárlabda NB I, 18:00

Az Atom az élen áll a magyar bajnokságban, 15-2-es mutatója magáért beszél, hatos győzelmi sorozatot épített fel. Úgy tűnik, Pakson jól sikerültek a légióscserék, visszatért néhány sérült, igaz Luka Markovics és Szabó Zsolt játékára nem számíthat csütörtökön Dzunics edző. Az ASE erős hazai pályán, nyolc győzelme mellett csak egyszer kapott ki, még október közepén a Soprontól.

A vendég Falco 12-5-ös mérleggel a negyedik, ami nem rossz, ám idegenben sebezhető, a legutóbbi négy túrája közül csak a gyengécske MAFC ellen tudott nyerni – nagy nehezen. Ugyancsak alakult a csapat az utóbbi hetekben, a Körmend elleni győztes megyei rangadóból erőt meríthet a Szombathely. A két keret közt jelentős erőkülönbség van, a paksiak szilárdabbak, a védekezésük gondot jelenthet a vendégcsapatnak. Sima 1-est várunk.

030. Maccabi Tel Aviv-Real Madrid, 2 (1,55) - Euroliga, 20:05

A címvédő, izraeli bajnok fogadja a spanyolt a top16 3. fordulójában. A Maccabi tavalyi El-győzelme óriási meglepetés volt, egy jó erős középcsapatnak tartották, már az is bravúrnak számított, hogy bejutott a Final Fourba, az pedig végképp, hogy két csillagászati költségvetésből gazdálkodó riválist legyűrt. A nyáron átalakult, a vezetőedző és több kulcsember távozott, a pótlások hasonlóan sikerültek, megint egy közvetlen esélyesnek nem nevezhető, de jó kis csapat állt össze, amely azonban a szezon előrehaladtával fejlődik. Az utolsó 23 meccsen csak kétszer kapott ki, a CSZKA viszont nagyon visszavágott a Final Fourért Izraelben. Most a sorozat másik nagy, sőt talán legnagyobb esélyese, a Real Madrid érkezik, amely nem annyira meggyőző, mint egy szezonnal korábban, de nem is most kell csúcsformában lenni. A lényeg, hogy a decemberi kisiklást maga mögé helyezve immár nyolc győzelmet aratott zsinórban. Az Euroligában három 20 pontos sikere van egymás után, szerintünk a mezőny legjobb keretével bír, és jobb annál a Barcelonánál, amely Izraelben éppen megégett. Az odds tűrhető, a 2-es jó ötletnek látszik.

051. Sevilla - Espanyol 1 (1.52) - Spanyol Kupa, 22:00

Két kínos vereségbe futott bele a Sevilla alig néhány nap alatt. Előbb a kupában verte a csapatot az Espanyol, majd a Valencia otthonában is kikapott az együttes. Mindkettő mérkőzés 3-1 lett az ellenfeleknek. Itt az idő a visszavágásra, lesz honnan visszakapaszkodni. Két gólos hátrányt kell ledolgoznia a Sevillának, ami nem egyszerű, de nem is lehetetlen. Biztató, hogy a gárda a szezonban még egyetlen mérkőzést sem veszített odahaza: 15 meccséből 12-őt megnyert. Sőt! Az Espanyolt a legutóbbi három hazai meccsén elpáholta, ráadásul mindannyiszor legalább két góllal! Nem vagyunk biztosak abban, hogy a Sevillának összejön a továbbjutás, de arra igen komoly sanszot látunk, hogy hazai pályán mindent meg fog tenni a csapat a sikerért és legalább egy győzelmet ki fog csikarni.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!