<>

 
 
 
A kosárlabda Euroliga Top 16-os mezőnyében a mindig pikáns török-görög találkozót veszünk górcső alá.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.78

A török pokolban is győzhet az Olympiakosz

A kosárlabda Euroliga Top 16-os mezőnyében a mindig pikáns török-görög találkozót veszünk górcső alá.
Férfi kosárlabda Euroliga
Anadolu Efes - Olympiakosz
Csütörtök, 20:45 óra

Legutóbb, amikor a CSKA Moszkvával találkoztak, úgy jellemeztük a török sztárcsapatot, hogy ők azok, akik a „képesek belerondítani más müzlijébe” csoportba sorolhatók. Annak ellenére, hogy idegbeteg meccsen kikaptak Novgorodban 109-90-re, az előző meccs tézise most is áll! Kőkeményen védekezik a török csapat, az oroszok sok pontja annak volt köszönhető, hogy a hármasaikkal extrát alkottak: a 67 százalék nagyon pofás szám ebben a műfajban. Na meg hozni tudták a 88 százalékot büntetőzésben, és szinte kihagyták a középtávolikat, ügyesen átrobogtak a török betonvédelmen, így a kétpontosokból is 68 százalékon teljesítettek.

Az Olympiacos rettentő erős! Ha nem jutnak a legjobb négy közé, az a sors igazságtalansága lesz. Ők kapják a legkevesebb kosarat, tehát itt két kimagaslóan jó védekező társaság fogja fojtogatni egymást!

Krstic, Bjelica, Draper és Saric húzzák a törökök szekerét, számottevő segítség még Lasme, akit elsősorban védekező feladatokra szánnak, de képes 7-9 pontokra meccsenként. És adva van még Osman Cedi.

A görög csapat esze „Kill Bill” Spanoulis. Végjátékban, szoros helyzetben mindig ő küldi a halálos triplát. Az európai elit kosárligában nagyon sok győzelmet szerzett utolsó másodperces pontjaival. Vele és Lojeskivel nagyjából végeztünk is az Oly zsenijeinek felsorolásával, merthogy a többiek jó munkáscsapatként nem alkotnak kiemelkedőt. Mindenki belepakol 5-9 pontot a nagy közösbe, így borzasztó nehéz ez ellen a csapat ellen sikeresen fellépni!

032. Anadolu Efes - Olympiakosz, 2 (1.78) - Tippmixpro

Egymás elleni összevetésükben, kettesekben, lepattanók megszerzésében és passzkészségben jobbak a görögök. Triplákban és büntetővonalról kis török fölény mutatkozik. Persze, ne feledjük, hogy a Kaunas ellen mindössze egy szem sikeres triplája volt az Anadolunak.

Mit várhatunk a meccstől?

Mivel az Anadolu cseresora gyengébb, és teljesítményük nagyban függ a húzóemberekétől, így ezt felfoghatjuk hátrányként is: ha valakinek gyengébb napja van, megsérül, vagy összeszed 3-4 személyi hibát, már nem úgy teljesít. A hazai pálya kosárban mindig lejt egy picit, bár „sztárok” tekintetében mindkét csapat jól áll! A török-görög háború újabb felvonása a „melós” görög csapat győzelmével kellene, hogy végződjön, és 1.78-ért ez igazán jó ajánlat!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!