<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.79

Ezért a Patriots nyeri a Super Bowlt

Elérkezett a szuperdöntő: hétfő hajnalban összecsap a New England és a Seattle csapata. Kőkemény ütközet várható, amelyet szerintünk a Pats nyer majd. Mondjuk is miért.
NFL, Super Bowl
Seattle Seahawks - New England Patriots
Hétfő, 00:30 óra

Ahány szakértő, annyiféle jóslat érkezett az elmúlt két hétben a végső győztesre. Valóban nem könnyű dönteni a két csapat között, hiszen közel hasonló erőkből állnak, mi most mégis megpróbálkozunk a lehetetlennel. Csokorba szedtük azokat a pontokat, amelyek eldönthetik a találkozót. Nézzük!

Seahawks defense

A Seattle védelme az előző szezonban remekelt, idénre gyengült kissé. Ez látszódott a rájátszásban is. Persze azért még így is a liga egyik legjobbja, hihetetlen módon tudja kihasználni a passrush-t, azaz az ellenfél irányítójának siettetését. Feltehetően blitzelni fognak, ami Bradynek kifejezetten fekszik.

Patriots defense

A Patriots hosszú, kínkeserves évek után végre összetákolta ütött-kopott védelmét és sikerült egy olyan csapatrészt kiállítani erre a szezonra, amely igenis méltó ehhez a gárdához. Nagyon fontos pillanatokban volt képes segíteni a csapatot és olyan együtteseket is le tudott fojtani, mint például a legutóbbi körben a Luck vezette Indianapolis Colts. Ha a futás – azaz Lynch – elleni védekezést meg tudják oldani, akkor nyert ügyük lesz.

Seahawks offense

A káprázatos játéktól a totális csődig tart a Seattle offense-játéka. A Green Bay elleni első félidő például utóbbi volt, és még onnan is csak a hihetetlen formában játszó Marshawn Lynch őrületes futójátékának köszönheti a csapat feltámadást. Russell Wilson képes felesleges butaságokra és labdaeladásokra. Valószínűleg sokkal többet fog futni, amivel zavart okozhat a Pats védelmében. Legalábbis egy ideig. Emlékszünk: a Pats védelem ellen még Luck sem igen mert futkározni.

Patriots offense

Nem igazán kell szavakat fecsérelni rá. Klasszis irányító (Tom Brady), klasszis és jól variálható elkapókkal (Edelman, Amendola, Gronkowski), valamint bármikor előkapható és kiváló futójátékkal (Blount). Edző legyen a talpán, aki ez ellen a brutális haderő ellen eséllyel veszi fel a kesztyűt.

Edzők

Trükkös játékot Bill Belichick és Pete Carroll is villantott már a rájátszás alatt. Kiélezett helyzetben most is várhatunk hasonlót részükről. Nehéz különbséget tenni a két mester között. A küzdőszellemmel szintén nem lesz gond egyik oldalon sem, a Pats és a Seahawks is jött már vissza óriási hátrányból az elmúlt hetekben, egyik gárda sem roppan össze könnyedén.

Döntő faktor: Gronk

És akkor lássuk, hogy szerintünk – és még sokan mások szerint is – mi az ami a leginkább a Patriots felé billenti a mérleg nyelvét. Ő nem más, mint Rob Gronkowski. A drabális tight end ezúttal kivételesen egészséges és ez olyan fegyver a Pats kezében, amiért bármelyik ellenfél edzője odaadná a fél karját. Gronkowskit sokan kritizálták a Colts elleni, kevésbé látványos játékáért, de ez kissé igazságtalan. Arról ugyanis nem született statisztika, hogy közben két ember fogta őt, vagyis a parádézó Edelman és Amendola sokkal szabadabban mozoghatott. Gronk egyszerűen tarthatatlan, most is valószínűleg két ember lesz majd ráállítva, óriási hasznot hozva ezzel csapatának.

210. New England Patriots nyeri a Super Bowlt (1.79) – Tippmix

Kiélezett mérkőzésre van kilátás, nagyon nehéz megjósolni, hogy sok pontos, vagy kevés pontos meccs lesz. Akárhogy is, több dologból is arra lehet következtetni, hogy ezúttal nem lesz címvédés az NFL-ben, a Patriots pedig tíz év után behúzza a negyedik győzelmét.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!