<>

 
 
 
Az olasz bajnokságból két, az angolból egy tippet hozunk, de tippelünk a férfi kézilabda-vb bronzmeccsére is.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: Három foci, egy kézi

Az olasz bajnokságból két, az angolból egy tippet hozunk, de tippelünk a férfi kézilabda-vb bronzmeccsére is.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

197. Lengyelország-Spanyolország, 2 (1,40) - férfi kézi-vb, 14:30

A bronzmérkőzés. Lengyelország erőn felül teljesített, a korábbi években vb-döntőig menetelt magba beépített fiatalok remekeltek, de a sorsolás sem volt rossz. A legnagyobb ellenfél a formán kívül szereplő horvát válogatott volt, míg a nyolcaddöntőben a svédek magukat múlták alul. Nem érezzük, hogy túl sok erő maradt volna a keretben, Katar ellen egy nyerhető mérkőzésen maradtak alul. A spanyolok sokkal nehezebb ágra kerültek, címvédőként nagy erőt képviselnek, egységesek. A dánokat még nagy csatában legyőzték, ami zsinórban a hetedik diadaluk volt a tornán, de a franciák ellen nem volt valami sok esélyük. Korán hátrányba kerültek, és nem tudtak mit kezdeni a fizikális, sokoldalú Eb-címvédővel. A második félidőben hiába állt össze hátul, támadásban nem volt elég fantázia. Hiányzik a keretből a sztár, de így is sokkal jobb és bőségesebb névsorról van szó, mint a másik oldalon. Egy ilyen kimerítő viadal végén ez már számíthat. 2-es.

222. Chievo-Napoli, 2 (1,65) - olasz bajnokság, 15:00

A 18. fogadja a 3. helyezettet a 21. fordulóban. A Chievo bajban van, az utolsó négy fordulóban nyeretlen, előbb két kiesőjelölttel játszott X-et, majd a Fiorentinával és a Juventusszal sem bírt. Ez persze belefért. Az viszont már kevésbé, hogy csak 14 gólt szerzett eddig, ami a legkevesebb az egész mezőnyben, otthon pedig 1-4-5-ös mérleget és 7-12-es gólarányt tud felmutatni. Erre mondják azt, hogy édeskevés. A Napoli nagy nehezen mintha megindult volna, és kezdi harmadik helyét megerősíteni. Az elmúlt hetekben csak a Juventus fogta meg, igaz nagyon simán, de amúgy sorban győzött. Sőt, két kiadós siker mellett a Lazio otthonában remekelt, legutóbb a Genoa ellen bőven megérdemelte a három pontot. Idegenben a második legjobb, így 5-3-2-es mérleggel és 13-9-es gólaránnyal áll, így merünk rá fogadni.

226. Palermo-Verona, 1 (1,79) - olasz bajnokság, 15:00

A 8. fogadja a 14. helyezettet a 21. fordulóban. A Palermo nagyszerűen tért vissza a másodosztály megnyerését követően. Ugyan nagyon szoros mezőnyben, de a felsőház tagja, és ezt zömében hazai formájának köszönheti, hiszen Szicílián 5-4-1-es mérleget és 16-11-es gólkülönbséget tud, legutóbb a Roma játszott itt 1-1-et, előtte zsinórban három győzelmet aratott. A Verona a múlt szezonbeli sikerek után egyelőre nagy csalódás. Luca Toni még mindig berámolt hat találatot, de a többiek nem tudnak eléggé besegíteni. Mintha felcsillant volna a reményt az elmúlt hetekben, így két győzelemmel kicsit elszakadt a kiesőzónától, de otthon az Atalanta és a Parma elleni három pont azért nem bravúr. Idegenben csak szenved, a 2-4-4-es mérleg mellé csak 9-18-as gólkülönbségre képes. Palermóban maximum X-re jók a vendégek, mi pedig úgy érezzük, hogy a Verona még arra sem.

235. Arsenal-Aston Villa, 1, 0-1 (1,65) - angol bajnokság, 14:30

Az 5. fogadja a 15. helyezettet a 23. fordulóban. Az Arsenal nehéz őszön van túl. Szokás szerint rengeteg sérülttel bajlódott, Alexis Sánchez mellé pedig nem álltak oda a többiek. Januárra normalizálódott a helyzet, így a sok hiányzó elfogyott, így Theo Walcott és például Mesut Özil is hónapok óta először szerepel. Meg is látszik eredményein, a Southampton elleni 2-0-s kisiklást leszámítva sorban aratja a sikereket, a Manchester City 2-0-s idegenbeli lelépése nem kis bravúr. Otthon 6-3-1-es mérleggel és 21-10-es gólkülönbséggel erős, az utolsó négyet nyerte. Az Aston Villa elképesztő, hogy csak 11 gólt volt képes rúgni 22 mérkőzésen. Márpedig ez a helyzet, a 25 kapott gól emellett az ötödik legjobb, de akkor sem tud kompenzálni. Az utóbbi hetekben nem sokat mutatott, idegenben 3-2-6-os mérleggel és 4-12-es gólaránnyal nem is olyan rossz, bár a négy gól édeskevés. Szerintünk ez a mostani Arsenal életveszélyes, főleg otthon. Egy 2-0-t simán elképzelünk.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!