<>

 
 
 
A Szolnok sikerében nem bízunk szombaton, annál inkább a Bordeaux-Zürich-Benfica hármasban, akik hazai környezetben szerezhetnek fontos 3 pontot.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: három foci, egy kosár

A Szolnok sikerében nem bízunk szombaton, annál inkább a Bordeaux-Zürich-Benfica hármasban, akik hazai környezetben szerezhetnek fontos 3 pontot.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

136. Szolnok - Buducsnoszt, 2 (1.50) - férfi kosárlabda Adria-liga, 19:00

A 9. fogadja a 2. helyezettet a 23. fordulóban. A Szolnok Magyarország legjobb csapata, akinek erről kétsége lenne, annak elég volt látni a Magyar Kupa friss nyolcas döntőjét, ahol az éllovas Atomerőműt és a dobogóra hajtó Kecskemétet is úgy intézte el, ahogy akarta. Az Adria-liga más tészta, otthon erős, ahogy szokott, 7-3-as mérleggel áll, mostanában csak a Skopje verte meg, ami elég nagy meglepetés volt. Sok motiváció már nincs, a rájátszás elúszott. A Buducsnoszt papíron top3-as csapat, az utóbbi hetekben három vereség is becsúszott, így nő a tét, hiszen a Cedevita és a Partizan is menetel, és nem mindegy, hogy a legjobb négy között megmarad-e a pályalőny a Crvena zvezda mögött. Idegenben azon kevés csapat közé tartozik, amely versenyképes, így 7-4-es mérleget tud, és úgy érezzük, hogy a motiváció és a minőség felülírja a formát. 2-es.

175. Bordeaux - Reims, 1 (1.70) - francia bajnokság, 20:00

A 6. fogadja a 15. helyezettet a 27. fordulóban. A Bordeaux-nál nagy változások történtek az elmúlt két szezonban, de a sok új érkezőt sikerült egységbe formálni, és most már nagyszerűen halad a szekér. Nem nyújt sehol sem kiemelkedőt, átlagos a gólkülönbsége, otthon azért erős, de 7-3-2-es mérleg mellé 19-16-os gólkülönbség párosul, benne egy Lyon elleni 5-0-s zakóval. Legjobb góllövője ahogy tavaly is Cheick Diabaté, most nyolcnál jár. A Reims erőn felül teljesítve tagja az első osztálynak, de most kicsit rezeg a léc a tavalyi sima bennmaradás után. Sok gólt kapott, támadásban nem rossz, de idegenben annál inkkább, 2-4-6-os mérleg mellé 13-22-es gólkülönbség párosul, ennél csak három csapat nyelt többet. Régóta nem nyert, döntetlenek futnak be, más semmi. Szerintünk a Bordeaux kedvező oddsért intézheti el a kiscsapatot.

185. Zürich - Aarau, 1 (1.35) - svájci bajnokság, 17:45

A 3. fogadja a sereghajtót a 22. fordulóban. A Zürich tavaly csak az 5. helyre ért oda, idén esélyes a top3-ra, akár még a Basel csapatát is képes lehet megszorongatni, ha tartósan jó formát produkál tavasszal. A 2015-ös esztendőt 2 győzelemmel és egy vereséggel kezdte, jelenleg 6 pontra van az éllovastól és 1-re a 2. helytől. Otthon 5-2-3 sorával nem annyira fényes, legutóbbi 4 hazai meccsén képtelen volt győzni, sőt a legutóbbi hármat zsinórban elveszítette...

Az Aarau az előző idényben is csak 9. lett, idén azonban sokkal szorosabb végjátékra számíthat a hátsó régióban, 17 pontjával csak 2 egységre van a 7. Grasshoppers együttesétől. A forma semmiképp sem mellette szól: amilyen rosszul zárta 2014-et, olyan borzalmasan kezdte az új esztendőt is: a Thun otthonában elért 1-1 ugyan nem rossz, de aztán jött a Vaduz elleni 0-1 és a Luzern elleni sima 0-4. Vendégként még nem nyert: 7 döntetlen és 4 vereség a mérleg, ehhez pedig 8-17-es gólkülönbség társul. A Zürich erre a szezonra erősödött, az Aarau viszont nem, a hazai pálya, a minőségbeli különbség és a forma miatt is 1-es!

189. Benfica - Estoril, (0-1) 1 (1.65) - portugál bajnokság, 18:00

Az éllovas fogadja a 12. helyen állót a 23. bajnoki körben. A Benfica 4 ponttal vezeti a tabellát, nem lassíthat, hiszen a Porto pillanatok alatt ledolgozhatja ezt a különbséget. A címvédés egyértelmű cél, miután a nemzetközi kupaporondtól már elbúcsúzott ősszel. Formája remek: 4 bajnoki óta nem szenvedett vereséget, ezalatt 10 gólt lőtt és csak kettőt kapott. Hazai 9-1-0 sora a 2. legjobb a mezőnyben.

Az Estoril tavaly meglepett mindenkit a 4. helyezésével, erre a szezonra azonban szétesett, miután többek közt 2 gólerős csatárát is eladta. Mutatkoznak is a problémák góllövésben: a 24 lőtt gól 22 meccs alatt kevés. Zsinórban 4 vereséget számlál, nemrég a gyér Academica nyert nála 2-1 arányban. Tavaly egy erősebb Estorilt is 2-0-ra vert a Benfica, az erőviszonyokat tekintve ez a különbség erre a szezonra tovább nőtt, így ismét adható a hendis hazai!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!