<>

 
 
 
A remek formába lendült dortmundiaknak nem okoz majd gondot a harmadik ligás alakulat legyőzése.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.72

A kupában is hengerelhet a Dortmund

A remek formába lendült dortmundiaknak nem okoz majd gondot a harmadik ligás alakulat legyőzése.
Német Kupa
Dynamo Dresden - Dortmund
Kedd, 20:30 óra

A Dynamo Drezda jelenleg a harmadik ligában senyved, tavaly búcsúzott a Bundesliga II-től. Ugyan a klubnál az azonnali visszajutást tűzték ki célul, egyelőre csak a 8. pozícióban, a 2. helytől 5 egységnyi lemaradásban állomásoznak a sárga-feketék. Odahaza, a glucksgas Stadionban 6-4-3-as sort produkáltak, viszont a legutóbbi két bajnokijukat elbukták. Egyébként épp a hétvégén zártak le egy rossz szériát: négy zakó után idegenben győztek a sereghajtónál 3-2-re - igaz, kissé izgalmassá tették a találkozó utolsó negyed óráját Peter Nemeth legénysége. A kupában augusztusban igazi nagyvadat ejtettek Müllerék, hiszen a Schalke ellen mentek tovább, majd a következő körben a Bochumot ráadásban búcsúztatták. A szerencse ismét Eilersék mellé állt abban a tekintetben, hogy ezúttal sem kell kimozdulniuk saját stadionjukból. A keretben két fontos hiányzó van: egy rutinos bekk és egy ugyancsak tapasztalt csatár december vége óta nem lépett pályára.

112. Dynamo Dresden - Dortmund, (1-0) 2 (1.72) - Tippmix

A Borussia botrányosan szerepelt február elejéig, a sárga-feketék kieső helyen álltak az élvonalban. Aztán jött a freiburgi kirándulás, és attól kezdve Reusék visszatértek a helyes útra, négy bajnokit húztak be zsinórban, melynek hatására már a középmezőnyben tanyáznak. Közben a BL-ben is érdekeltek voltak Kagawáék: a Juventus Stadionban vállalható, 2-1-es vereséget szenvedtek a nyolcaddöntő első felvonásán.

A kupában eddig kétszer túráztak Gündöganék: előbb a Stuttgarter Kickerst, majd a St. Paulit verték három góllal. A keretben egyre kevesebb a sérült, Piszczek, Durm és Großkreutz még nem nevethető, Subotic viszont már pályára lépett a Schalke elleni szombati, Ruhr-vidéki győztes rangadón (3-0).

A Borussia komolyan veszi a hazai kupát, így erős összetételben utaznak Drezdába Klopp mester fiai. A drezdaiak biztosan nem adják könnyen a bőrüket, de szerintünk a jó formában lévő dortmundiak legalább kettővel verik harmadik ligás ellenfelüket. Tippünk tehát hendis V!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!