<>

 
 
 
A legjobb európai kupameccsekből szemezgettünk szerdára, de lesz az angol másodosztály és magyar kosár is.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: PSG-Monaco, Wolfsburg, és...

A legjobb európai kupameccsekből szemezgettünk szerdára, de lesz az angol másodosztály és magyar kosár is.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

156. Körmend-Szeged, 1 (1,53) - férfi kosárlabda NB I, 18:00

Bámulatos a Körmend mostanában, hazai pályán mindenkit legyőzött tavaly november 22-e óta. Hét győzelmet jegyez zsinórban, verte az Albát, a Kecskemétet és a Sopront is. A vasi együttes formájával sincs gond, hétszer diadalmaskodott a legutóbbi tíz bajnokiján. A vendég Szeged egyetlen pozícióval áll jobban a tabellán (11-11-es mérlege van), csakhogy idegenben ritkán villog, négy siker mellett hét veresége van. A formája közepes az utóbbi hetekben (5-5), a gyengébb riválisokat elintézte, ám a jobbaktól (Alba, Kecskemét, Atom) simán kikapott. Tavaly decemberben Szegeden tíz ponttal győzött a házigazda, ám a körmendi katlanban egyetlen ellenfélnek sem könnyű az élete.

194. RB Leipzig-Wolfsburg, 2 (1,55) - Német Kupa, 19:00

A másodosztálybeli 8. fogadja az élvonal 2. helyezettjét. A Leipzig a Red Bull által felpumpált, nagy terveket szövögető újonc, amely a bátor kezdés után a télen megrekedt. Védelmére épít, az eddig nyelt 18 gólnál csak a Darmstadt tud jobbat, támadásban egy néhány forduló után 6 gólos támadó kifulladása véget is vetett a reményeknek. Ezért szenved, gólok nélkül nem megy. Otthon a jobbak közé tartozik (6-4-2-es mérleg és a 18-9-es gólkülönbség). Nem biztos, hogy a kupa a legfontosabb számára, még némi reménye lehet a feljutásra, ez lehet az igazi cél. A Wolfsburg eközben száguld, 2. helye biztos már most, a Bayern távoli kihívója. Az Európa-ligában is simán kiütötte a BL-ből érkező Sportingot, és a keret az elmúlt évek erősítései nyomán elég erős ahhoz, hogy akár három porondon is teljesítsen. Pont az lehet a kulcs, hogy a bajnokságban nincs élet-halál harc. Eddig komolyan vette a kupát, szerintünk most is erős csapat áll fel, és ha így rugdossa a gólokat, továbbá folytatja idegenbeli menetelését, ahogy a bajnokságban (3-2-0, 16-11), simán behúzza.

202. PSG-Monaco, 1 (1,57) - Francia Kupa, 21:00

A tét az elődöntő, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A PSG nem meggyőző ebben a szezonban, sokat botlott a bajnokságban, ugyan csak kétszer kapott ki, de a 11 döntetlen egy ilyen kerettől rengeteg. Otthon 9-4-0-s bajnoki mérleggel és 27-8-as gólkülönbséggel áll, a BL-ben jól teljesített a Barcelona ellen, de végül elbukott, a Chelsea pedig ugyan uralta, nincs biztató helyzetben. Zlatan Ibrahimovic egy fokkal gyengébb, mint az elmúlt két szezonban, nélküle végzett 0-0-ra Monacóban, de így is jobban játszott. A Monacót sokan lesajnálták Radamel Falcao és James Rodríguez távozása, no meg a nagy ígért vásárlások elmaradása után, de meg kell hagyni, bárkire veszélyes, ügyes kis együttes. Védelme ahogy tavaly, most is a legjobb, elöl kevés csapat lőtt kevesebb gólt még francia szinten is. Idegenben a 7-2-4-es mérleg és a 14-12-es gólkülönbség ligaelső, és az Arsenal otthonában is javában bizonyított. Pont ez lehet a kulcs, a keret nem túl bő, és két rangadó után talán ez a teher már túl sok lesz. A PSG oddsa nem nagy, de szerintünk megoldja.

224. Norwich-Wigan, 1 (1,50) - angol másodosztály, 20:45

A 3. fogadja a 23. helyezettet a 35. fordulóban. A Norwich nem gyengült meg annyira kiesése után, így a legtöbben az élmezőnybe várták, de gondokkal teli volt az ősz. Mostanra álltak egyenesbe a dolgok, így vezeti a formatabellát, mégpedig fölényesen, az utolsó 10-en 8-1-1-et tud 22-8-cal, míg az utolsó ötöt nyerte 12-3-as gólkülönbséggel. Otthon van nála jobb csapat, de a 9-5-3-as mérleg mellé a legtöbb gól párosul, 40-18-cal. A Wigan óriási csalódás, hasonló elvárásokat támasztottak felé, aztán az ősz második felére széthullott. Még nem dől el sorsa, de 9 pontra a megmeneküléstől a harmadosztály lehet a realitás. Többet tud, ez látszik védelmén is, még ha a támadásban nem is valami acélos. Idegenben sem csapnivaló, 4-3-10-es mérleggel és 16-26-os gólkülönbséggel egészen tűrhető. Az utolsót és a 18. helyezettet ráadásul frissen tudta verni. Ezúttal azonban aligha terem neki babér, a Norwich bárkire veszélyes lenne most.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!