<>

 
 
 
Az olasz kupa elődöntőjének első felvonásán nem várunk gólzáport - óvatos kilencven perccel kalkulálunk...
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.53

Szoros meccsen tehet szert előnyre a Juve

Az olasz kupa elődöntőjének első felvonásán nem várunk gólzáport - óvatos kilencven perccel kalkulálunk...
Olasz Kupa
Juventus - Fiorentina
Csütörtök, 20:45 óra

Immár az elődöntőket rendezik a talján kupában. A bajnok eddig a Veronát és a Parmát rendezte le a sorozatban, így jutott el a legjobb négy közé. Ahol az egyik nagy "ellenségével" kell megküzdenie a fináléba jutásért. Az ellenszenv a két alakulat között immár több évtizedre vezethető vissza: egy bizonyos Roberto Baggio átigazolása miatt tört ki a balhé... A zebrák egyelőre jól bírják a sorozatterhelést. A BL-ben a nyolcaddöntő első felvonásán 2-1-re verték a Dortmundot, a bajnokságban magabiztos, 9 pontos előnnyel vezetnek - legutóbb közvetlen riválisuktól, a Rómától hoztak pontot, megtartva a tekintélyes távolságot a fővárosiakkal szemben. Odahaza életveszélyesek Tevezék, szinte mindenkit kivégeznek, és még gólt is csak a legritkább esetben kapnak (10-2-0, 32-7).

Allegri minden bizonnyal rotálja majd csapatát, így a sérüléssel bajlódó Pogba-Pirlo páros jó eséllyel kihagyja az elődöntő első felvonását. Elől Morata kaphat bizonyítási lehetőséget, míg a középpálya két szélén Padoin és De Ceglie bevetése várható. A zebrák kerete nagyon mély, úgyhogy rotálás ide vagy oda, így is brutál csapattal lép pályára a házigazda.

A Fiorentina nagyszerű szériát fut, de még nehezebb sorozat vár rá. A következő hetekben találkoznak kétszer a Juvéval, kétszer EL-ben a Rómával, a Lazioval, a Napolival és a Milannal. Azért ez nem tűnik egyszerű történetnek. Montella mesternek meg kell határoznia a prioritást: a bajnokságban már EL-t érő helyen szerepelnek a violák, a dobogótól is már csak három egység Valeroék lemaradása, ugyanakkor hátrafelé is kell figyelniük, mert a két genoai alakulat mellett a Torino is formába lendült. Az EL-ben a farkasokkal találkoznak a lilák - a háromfrontos küzdelem pedig azért sokat kivesz a társulatból. A formaidőzítésen sok múlik majd, hiszen ha tavaszra sikerül "kihegyezni" Salahékat, akkor egészen szép szezont zárhatnak Montelláék.

A kupában eddig az Atalanta és az AS Roma ellen léptek tovább - ez utóbbi különösen nagy siker volt, hiszen az Olipicóban búcsúztatták a farkasokat. A keret meglehetősen tartalékos lesz: Savic és Tomovic, a két belső bekk sérült, de jó eséllyel nem lesz ott Babacar, Tatarusanu, Basanta és Matias Fernandez sem.

Főtipp

056. Juventus - Fiorentina, 1 (1.53) - Tippmix

Melléktipp

059. Juventus - Fiorentina, 2.5 gól alatt (1.77) - Tippmix

A Juventus állománya lényegesen erősebb, így Allegri variációs lehetősége is nagyobb kollégájánál. Ugyanakkor valamiért nem érezzük, hogy a torinóiak nekirontanának ellenfelüknek. Szerintünk a gólok ellen érdemes menni ma este, kevés találattal járó hazai sikert jósolunk...

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!