<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: Elefántok, Algéria és a chilei henger

Elefántcsontpart otthon gálázhat, míg Algéria elkezdheti új csapata kialakítását. Chile pedig sikerrel hangolhat a Brazília elleni derbire.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

056. Katar - Algéria, 2 (1.83) - barátságos mérkőzés, 17:00

12 év után ismét összeméri erejét Algéria és Katar válogatottja. Akkor az afrikai csapat 1-0-ra nyert. Azóta viszont sokat változott a világ. Algériából egy tetszetős futballt játszó erős csapat lett, Katar pedig kapott egy ajándék világbajnokságot. Csapata viszont finoman szólva sincs. Az Ázsia Kupán nemrég simán kiesett csoportjából három vereség után. Algéria keményen küzdött az Afrika Kupán, de végül nem sikerült igazán maradandót alkotnia. Mindkét későbbi döntőstől kikapott. A keretbe hét új játékost hívott be Gourcuff szövetségi kapitány, így sokan bizonyíthatnak a mester előtt. Például azzal, hogy kiütik Katart a barátságos mérkőzésen.

057. Elefántcsontpart – Angola, 1 (1.38) – barátságos mérkőzés, 18:00

Afrika új bajnoka a februári siker óta először lép pályára. Az ellenfél a közepesnek mondható Angola csapata lesz. Ez a mérkőzés afféle gálameccs lesz, hiszen most búcsúztatja hazai közönség előtt a válogatott Boubacar Barryt és Kolo Tourét is. Mindketten visszavonulnak a válogatottságtól. A keretben mind a 23 játékos helyet kapott, aki kint volt a tornán. Így fogják ünnepelni az aranyérmet. Ezek után érthető lesz, ha Angola sem fogja nagyon megerőltetni magát, ráadásul egy Yaya Touréval, Wilfried Bonyval és Gervinhóval felálló Elefántcsontpart otthon nem is az a verhető kategória még egy erősebb csapatnak sem. Nagyon sima, több gólos hazai sikert szimatolunk.

058. Irán – Chile, 2 (1.36) – barátságos mérkőzés, 20:00

Nem rossz csapat Irán együttese, de a tavalyi világbajnokságon meglepetést szerző Chilével nem igazán említhető egy lapon. Az ázsiai csapat még a saját kontinenstornáján sem jutott a legjobbak közé – Irak ejtette ki – és nem hisszük, hogy igazán meg tudná nehezíteni még egy tartalékos chilei válogatott dolgát sem. A mérkőzést Ausztriában rendezik, így a hazai pálya nem kedvez Iránnak. Chilére igaz, hogy vár egy fontos meccs még a héten – vasárnap Brazíliával mérkőznek Londonban – de a nyáron az országban rendezik a Copa Americát, így minden felkészülési mérkőzést valószínűleg komolyan fog venni a csapat. Iránt könnyedén le kellene győznie Chilének.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!