<>

 
 
 
Megszakadhat a Columbus nyerő szériája Chicagóban, az Eb-selejtezőkön pedig sima svájci és szlovák győzelemre számítunk.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: Chicago, Szlovákia és Svájc

Megszakadhat a Columbus nyerő szériája Chicagóban, az Eb-selejtezőkön pedig sima svájci és szlovák győzelemre számítunk.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

079. Chicago - Columbus, 1 (1.67) - NHL alapszakasz, szombat 01:30

A Chicagót sikertelenül nyerettük nemrég a Philadelphia otthonában, most azonban a Columbus ellen már nem hibázhat. Szoros a csata ugyanis nyugaton a középső csoportban, ahol a St. Louis és a Nashville is megelőzi őket, ráadásul még a Minnesota is tapad rájuk. Otthon 22-14 mérlegével nem rossz a társaság, és fontosabb hiányzója sem lesz ezen a meccsen. A Columbusnak már nem sok célja lehet ebben az idényben, ugyanis a rájátszást érő helyektől nagy távolságra van. Ennek ellenére formája meglehetősen jó: zsinórban négy sikert számlál, legutóbb az Anaheim csapatát fektette két vállra saját jégen (5-3). Idegenben már hat meccse veretlen, azt azonban nem árt tudni, hogy folyamatosan utazik a társaság: három idegenbeli meccs után legutóbb visszatért a saját csarnokába, most pedig irány Chicago. A hiányzók sem könnyítik meg a vendégek helyzetét: egy center és egy bal oldali támadó hiányzik majd. Chicagóban szerintünk itt az ideje, hogy megszakadjon a Columbus pazar szériája.

096. Szlovákia - Luxemburg, (0-1) 1 (1.35) - Eb-selejtező, 20:45

Északi szomszédunk villámrajtot vett, a C-csoportban eddig százszázalékos. Nem is akárhogy menetel... Megverte a spanyolokat és az ukránokat is. Most papíron a leggyengébb ellenfél vár Skrtelékre, ami hazai pályán valóban egy simán megoldható feladatnak tűnik. Kellenek is a pontok a szlovákoknak, akik féltávnál vezetnek, de a spanyol-ukrán páros 9-9 ponttal ott van a nyomukban. A luxemburgiaknak van már pontjuk (Fehéroroszország ellen ikszeltek, 1–1), a macedónokat is megszorították (2–3), viszont a komolyabb erővel szemben könnyedén megadták magukat (Ukrajna 0–3, Spanyolország 0–4). A selejtező mérkőzésen sima hazai győzelem várható, Hamsíkék nem rontják el eddigi makulátlan mérlegüket – nyernek (legalább) kettővel.

110. Svájc - Észtország, (0-1) 1 (1.58) - Eb-selejtező, 20:45

Élet-halál kérdése a svájciak számára a pénteki találkozó, mivel eddig a várakozásoktól elmaradt a szereplésük az E-csoportban, ahol így fest a tabella négy fordulót követően: 1. Anglia (12 pont), 2. Szlovénia (6), 3. Svájc (6), 4. Litvánia (6), 5. Észtország (4), 6. San Marino (1). A helvétek siralmasan kezdtek: két vereség (Anglia otthon, Szlovénia idegenben), ám ezek után hoztak két kötelezőt (Litvánia, San Marino). Vladimir Petkovic szövetségi kapitány erős kerettel dolgozik, sok a légiós a csapatban.

A helyzet tulajdonképpen egyszerű: ha nem nyertek Drmicék, akkor lemondhatnak a kontinensviadalról. Észtország jól kezdett, verte a szlovénoket, aztán viszont két vereség, és egy vereséggel felérő San Marino-i iksz jött sorban. Alig van gól az észtek meccsein,a gólkülönbségük 4 meccs után 1–2. Továbbjutásra tulajdonképpen nincs esélyük, a keretük nem képvisel minőséget. Pechjükre most egy extrán motivált svájci csapattal találkoznak. Az idén még nem lépett pályára egyik válogatott sem. A hazaiak győzelmi kényszerben lépnek pályára, és Shaqiriék elbírják ezt a nyomást – tippünk szerint hendikepes győzelmet aratnak.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!