<>

 
 
 
A horvátok a norvégok, míg a hollandok a törökök felett arathatnak győzelmet, a magyar kosárligában pedig a Körmend használhatja ki a hazai pálya előnyét.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: selejtezők és magyar kosár

A horvátok a norvégok, míg a hollandok a törökök felett arathatnak győzelmet, a magyar kosárligában pedig a Körmend használhatja ki a hazai pálya előnyét.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

139. Körmend - Alba Fehérvár, 1 (1.55) – férfi kosárlabda NB I, 18:00

Az Atom elleni zakót leszámítva hónapok óta veretlen otthon a Körmend, a középházi középszakasz (aki ezt kitalálta…) ötödik helye a gyenge idegenbeli teljesítménynek tudható be. Nem áll jobban az Alba sem, amely ugyancsak botladozik házon kívül, a három győzelem mellett már tíz veresége van az idény során. A Körmend csaknem harminc pontos hátrányból állt fel a héten a megyei rangadón, ám a hajrá a Falcóé lett. Az Alba ötmeccses vesztő szériát tudott le a Pécs ellen – Székesfehérváron. Mindkét csapat a rájátszásért harcol, győzelemmel előzhet a Körmend: a vendégekben nem érzünk elég erőt a bravúrhoz.

156. Horvátország - Norvégia, 1 (1.39) - Eb-selejtező, 18:00

A H-csoportban négy játéknap után kirajzolódni látszanak az erőviszonyok. A horvátoknak és az olaszoknak 10-10, a norvégoknak 9, Bulgáriának 4, Máltának 1, Azerbajdzsánnak pedig 0 pontja van. Déli szomszédaink három sima siker után döntetlent játszottak az olaszoknál. A továbbjutás még nem biztos, tehát oda kell tenniük magukat Niko Kovac tanítványainak. Otthon Kramaricék 8–0-s gólkülönbséget hoztak össze, bár az ellenfelek nem nagyágyúk voltak (Málta, Azerbajdzsán).

A norvégok az olaszok elleni hazai vereséggel kezdték a sorozatot, utána viszont a három „kicsit” legyőzték – a bolgárokat otthon, az azerieket és a máltaiakat idegenben. Alaposan megfiatalította a keretet Per-Mathias Högmo szövetségi kapitány, Elyounoussiék a harmadik helyre jók lehetnek. És csak a harmadikra, mivel az olaszok és a horvátok erősebbek az északiaknál. Ma nyernek Perisicék. 1-es!

161. Hollandia - Törökország, 1 (1.50) - Eb-selejtező, 20:45

Bár csak négy forduló telt el a selejtezőkből, az A-csoportban már több meglepetés is született. A hatosfogat így áll a játéknap előtt. 1. Csehország 12 pont, 2. Izland 9, 3. Hollandia 6, 4. Törökország 4, 5. Lettország 2, Kazahsztán 1. A vb-ezüstérmes hollandok otthon makulátlan mérleggel bírnak: nehezen, de verték a kazahokat, a letteket viszont valósággal kivégezték. A cseh és az izlandi látogatás ugyanakkor totális csőddel záródott; Sigthorssonék ellen Robbenék még gólt sem szereztek. A félelmetes szélső szombaton sem fog betalálni, ez egészen biztos, ugyanis sérülés miatt kimaradt a keretből.

A törökök még nagyobb bajban vannak, mivel csak a 4. fordulóban tudták megszerezni első csoportgyőzelmüket. Izlandon 3–0-ra, Isztambulban a csehektől 2–1-re kaptak ki Yilmazék. Ezután a letteknél csak egy sovány 1–1 sikerült, 2014 utolsó tétmeccsén viszont verték a kazahokat; de gólt akkor is kaptak a félholdasok. A török foci válságban van, emellett az is fontos tényező lehet, hogy a 2014-es vb-selejtezőn oda-vissza nyertek a narancsosok. Számunkra egyértelmű tipp: 1-es!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!