<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: Laboral, skótok és románok

Vasárnap délben spanyol kosárlabdával kezdünk, aztán jönnek az Eb-selejtezők: a skótok és a románok könnyed győzelméből igyekszünk profitálni.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

195. Laboral Kutxa – Valencia, 1 (1.47) – spanyol kosárlabda-bajnokság, 12:00

A spanyol hatodik helyezett fogadja a hetediket, mindkét együttes 14-11-es mutatóval áll. A Laboral Kutxa hazai teljesítménye félelmetes, tavaly október óta valamennyi (12) bajnokiját megnyerte. Tucatnyi sikernél járnak a baszkok, a vasárnapi ellenfél pedig nem éppen félelmetes vendégként: négyszer nyert és nyolcszor kikapott. A felek összefutottak az Euroligában is, mindkétszer a házigazdáé lett a meccs. Nagy a harc az ACB-liga élmezőnyében, egy-egy győzelem helyezésekről dönthet, nem hinnénk, hogy éppen most siklik ki a Laboral.

232. Skócia – Gibraltár, 1 (0-4) (1.78) – Eb-selejtező, 18:00

Sokan lebecsülik Skóciát, pedig rendkívül masszív együttesről van szó, amelynek ott a helye a következő Európa-bajnokságon. A csapat nem sűrűn szokott parádézni, olyannyira nem, hogy az eddigi négy mérkőzésén mindössze öt gólt rúgott. Viszont azt igencsak masszív ellenfelek ellen sikerült összehozni. Rengeteget támadnak a skótok, ezt már szerdán is bizonyították Észak-Írország ellen. Igaz, kilenc kapura-lövésükből csak egyet tudtak gólra váltani, de az észak-írek foggal-körömmel védekezték le azt a meccset.

Gibraltár végtelenül amatőr csapat. Németországban csak 4-0-ra kaptak ki, de azon a meccsen a világbajnok nagyon keveset adott ki magából. Gibraltár pont az ilyen csapatok ellen félhet, mint Skócia, amely ezekkel a találkozókkal javíthat gólarányán. Éppen ezért nyert a kiscsapat ellen például Lengyelország és Írország is 7-0-ra. Most is várunk legalább ötgólos különbséget, és természetesen hazai győzelmet.

235. Románia – Feröer-szigetek (0–1) 1 (1.45) - Eb-selejtező, 18:00

Keleti szomszédunk vezeti a mi csoportunkat négy forduló után. Tíz pontja van Anghel Iordanescu csapatának, ebből hazai pályán négyet gyűjtött be: ikszelt a mieinkkel és verte Észak-Írországot. Idegenben nem rontottak még a sárgák: kapott gól nélkül győztek a görögöknél és a finneknél. A hatosfogat elméletileg leggyengébb alakulata ellen nagy meglepetés lenne, ha botlanának a piros-sárga-kékek.

A feröeriek eddig nem szerepelnek rosszul, már győzelmük is van: borítva a papírformát a görögöktől vették el a három pontot. Ezen kívül viszont csak kikaptak, de már nem szaladtak bele nagy vereségekbe; ezt tükrözi a gólkülönbségük is, amely 2-6. Legjobbjuk, a 84-szeres válogatott Benjáminsen azért hiányzik a meccsről, mert ez lesz az első munkanapja az újdonsült börtönőrnek... A románoknak kötelező nyerniük, mivel egy botlás az első helyükbe kerülhet. Tippünk szerint legalább két góllal jobb lesz a házigazda.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!