<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Ideje felpörögnie a világbajnoknak

Meglepetésre a D-csoportban a negyedik forduló után nem a világbajnok áll az élen; ez az állapot könnyen megváltozhat azonban vasárnap estére.
Eb-selejtező, D-csoport
Grúzia–Németország
Vasárnap, 18:00

A grúz nemzeti tizenegy eddig nem hozott váratlant. Eddigi három pontját a sereghajtó és selejtező-újonc Gibraltár ellen zsebelte be, esélyesebb ellenfeleivel szemben kapitulált. Az ír-lengyel-skót trió erősnek bizonyult a kaukázusiaknak, így féltávhoz közeledve ismét bele kell törődniük: minden bizonnyal újabb tornát rendeznek meg nélkülük. Ami nem is csoda, hiszen a válogatottban nincs igazi sztár, a keret légiósokra épül, de nem topligákban futballoznak a játékosok. Az elmúlt héten felkészülési meccset vívtak Grigalaváék - szenvedős meccsen verték két, hajrában szerzett góllal a nem túl acélos máltaiakat. Vasárnap este Tbilisziben telt ház várja a németeket (ez 55 000 nézőt jelent a Borisz Paicsadze-stadionban), akikkel eddig egyszer találkoztak Grúziában, akkor simán, 2-0-ra nyert a Nationalelf.

A németek mérlege már nem makulátlan: nagy meglepetésre a lengyeleknél maradtak pont nélkül Löw mester tanítványai. De ezen kívül is vesztettek pontot Götzéék, hiszen Gelsenkirchenben csak 1-1-re végeztek az írek ellen. Gibraltár és Skócia kikapott a regnáló világbajnoktól, de egyik selejtezőn sem volt teljesen meggyőző a válogatott produkciója. Mint ahogy a héten sem, amikor Ausztrália ellen ikszeltek Müllerék (2-2, Reus és Podolski volt eredményes).

227. Grúzia–Németország, (1-0) 2 (1.42) - Tippmix

A csoportban az éllovas lengyelek (10) mögött három válogatott is hét ponttal sorakozik: a németek mellett az írek és a skótok is 2-1-1-es mérleggel állnak. Újabb botlás már akár végzetes is lehet Boatengék számára...

A meccsnek nagy a jelentősége, mivel szoros az élmezőny. A németek újabb hibát nem engedhetnek meg maguknak; legalább kétgólos sikerrel akár át is vehetik a vezetést a csoportban.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!