<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: hét meccs, hét meglátás

Brutális tippeső: hét szerdai meccset elemeztünk, hogy legyen miből válogatni a szelvényre. Hoki, kosár és foci is helyet kapott a palettán.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

165. Kosice - B.Bystrica, 1 (1.60) - szlovák jégkorongbajnokság, döntő, 17:00

Elérkezett a szlovák hokiliga döntője, ahol az alapszakaszt megnyerő Kassa és a 3. kiemelt Besztercebánya találkozik egymással. A Kassa magabiztos volt az 56 meccses alapszakasz során és 13 pont előnnyel nyerte meg azt a Nyitra előtt. Otthoni 22-6 mérlegére is büszke lehet, toronymagasan a liga leghatékonyabb védekezését mutatta be. A rájátszásban a Piestany-t 4-2-vel, míg a Poprad csapatát 4-1-el búcsúztatta, vagyis komoly ellenállásba nem ütközött.

A Besztercebánya simán ért oda a 3. helyre 106 pontjával és idegenben is pozitív mérleget produkált, védelme azonban távolról sem olyan jó, mint a Kassáé. A rájátszásban egyel több meccset vívott: a Trencin csapatát hiába búcsúztatta 4-1-el, a Nyitrával 7. meccsre kényszerült, melyet végül idegenben hosszabbítás után nyert meg. A Kassát szerintünk megszorongathatja, ám a keret és a hazai jég a magasabb kiemelésű csapatot támogatja. Szerintünk nem hibázik a Kassa a döntő első felvonásán!

172. Anaheim - Edmonton, 1 (1.40) - NHL alapszakasz, csütörtök 04:00

A nyugati éllovas fogadja az utolsó előttit. Két olyan csapat csatázik, amely immáron 3 meccse veretlen. Ez hazai oldalon érhető is, hiszen a legjobb kiemelésért küzdenek a Kacsák és erre minden esélyük meg is van. A csoportgyőzelem már zsebben, viszont a Nashville tartja velük a lépést a főcsoportban. Otthon acélos az Anaheim és nem mellesleg a liga egyik legjobb támadósora az övék Getzlaf vezetésével. Az Edmonton gyakorlatilag már a szezon elején lemondhatott a rájátszásról, egyetlen célja az lehet, hogy megelőzze az Arizona csapatát a csoportban. Ugyan három győztes meccsről jönnek, de a Dallas-Colorado kettős elleni sikerek nem annyira meglepőek. Vendégként viszont a főcsoport legrosszabb csapata, nagyon sok gólt kap és rémesen keveset lő. Ebben a szezonban 3 közös meccsből hármat megnyert az Anaheim, csütörtök hajnalra meglehet a 4. siker is!

178. Kecskemét – Sopron, 1 (1.55) – férfi kosárlabda NB I, 18:00

A felsőházi középszakasz második helyezettje fogadja a harmadikat, mindkét csapat nyolc-nyolc ponttal áll, és üldözi a Szolnokot. A bajnokság alapszakaszában is egymás mögött végeztek, a KTE 19-5-ös, a Sopron 17-7-es mutatót hozott össze. Ami a mostani formát illeti, a Kecskemét bő két hete nyolc ponttal győzött Sopronban, majd (56-55-re) kikapott a Szolnoktól és a Kaposvártól, aztán 80-76-ra verte az Atomot. Ebben a szakaszban két zakójuk van a Sördögöknek is, a Kecskemét mellett a Kaposvártól kaptak viszonylag nagy pofont, otthon viszont meglepték a Szolnokot. A Kecskemét roppant fegyelmezett, taktikus együttes, a hírek szerint egyetlen hiányzója sem lesz, nem úgy az ellenfélnek. Soproni részről Dénes Gábor biztosan hiányzik majd, kérdéses Takács, valamint az első számú center, a horvát Poscic szereplése is.

179. Körmend – Pécs, 1 (1.55) – férfi kosárlabda NB I, 18:00

Többször nyertünk mostanában a Körmenddel, amely különösen odahaza számít megbízható csapatnak. A vasi fiúk legutóbb Richards nélkül is győzni tudtak az Alba ellen (96-84), a brit pontgyáros pedig azóta már edzésbe állt. Kell is az újabb siker Déri Csaba együttesének, hiszen egyetlen helyre van a középház harmadik pozíciójától, amely már negyeddöntőt ér.

Az Atom elleni zakót leszámítva hónapok óta veretlen otthon a Körmend, míg a Pécs 6-8-as mutatót tud házon kívül, a legutóbbi öt túrája közül négy vereséggel ért véget. A bajnoki alapszakasz során kétszer nyert a Pécs, ám március közepén visszavágott a Körmend, hiszen 85-83-ra diadalmaskodott Baranyában. Szerdán jöhet az újabb vasi siker.

180. Szeged - Alba Fehérvár, 1 (1.70) – férfi kosárlabda NB I, 18:00

A középházi középszakasz (bocs…) harmadikja, a 14-14-es mutatóval álló Szeged fogadja az ötödiket (12-16). A házigaza múlt vasárnap óriási meccsen, 98-95-re verte a Falcót, ám nem nyugodhat meg, hiszen ott lohol a nyomában egy másik vasi csapat, a Körmend. A Szedeák 9-5-öt tud otthon, míg az Albának éppen az a baja, hogy elképesztően gyenge idegenben (3-11). A fehérváriak ráadásul pocsék formában vannak, öt zakó után otthon verték ugyan a Pécset, ám a körmendi kirándulás ismét kevés jót tartogatott. A legutóbbi hét bajnokija közül csak egyet tudott megnyerni az Alba, amely ráadásul nem lesz teljes, két amerikai, Kromah és Gilchrist kisebb sérüléssel bajlódik, az egyikük biztosan kimarad.

Az alapszakasz két meccsét megnyerte ugyan az Alba, ám az még egy „másik” együttes volt, azóta darabjaira hullott, az edzőváltások sem hoztak eredményt, nem csoda, hogy március közepén Fehérváron is kikapott a Szegedtől (90-93). Ennek tükrében kitűnő oddsot kapott a szerdai házigazda.

208. Slovacko - Mladá Boleslav, 2.5 gól alatt (1.70) - Cseh Kupa, 16:00

A cseh pontvadászat 6. és 4. helyezettje találkozik a kupa negyeddöntőjének első meccsén. A Slovacko középcsapat, az európai kupaindulásra maximum egy jó kupaszereplés adhat neki esélyt. Védelme és támadójátéka is középszerű cseh szinten, otthoni 5-1-6 sora pedig nem mondható jónak. A kupában eddig Prostejov (4-1) és a Zlin (4-0) nem okozott gondot neki, az Ostrava ellen viszont szoros két meccset produkált (1-1 és 2-1). A Mladá jó eséllyel odaérhet az európai kupaindulást érő helyekre, három meccse veretlen, védelme 20 kapott góllal 21 forduló alatt acélos. A kupában a Stechovice és a Zizkov sem tudta útját állni. A két csapat legutóbbi 6 közös meccse mind-mind 3 gól alatt hozott, értelemszerűen a negyeddöntő odavágóján (ahol inkább óvatos és tapogatózó játék várható) szintén nem várunk gólzáport.

234. Corinthians - Danubio, 1 (1.22) - Libertadores Kupa, csütörtök, 03:00

A 2-es csoport veretlen 1. és nyeretlen utolsó helyezettje méri össze erejét a 4. fordulóban. A Corinthians az első helyre pályázik és az eddigi 3 meccs erre megfelelő alapot adhat: a rivális Sao Paulo-t 2-0-ra, a San Lorenzo csapatát idegenben 1-0-ra, míg fordított felállásban a Danubiot 2-1-re verte. A támadósorban ott van többek közt a rutinos Vagner Love is. A Danubio Uruguay-t képviseli a tornán - egyelőre nem túl fényesen. Mindhárom meccsen meghajolt az ellenfelek előtt, ráadásul két meccsüket saját közönségük előtt veszítették el. Ezzel gyakorlatilag el is szálltak továbbjutási esélyeik. Pedig meccsben van a csapat, hiszen a honi bajnokságban 6 kör után 10 ponttal az 5. helyen áll. Kerete azonban nem veheti fel a versenyt a csoport másik három tagjával - mind a két brazil, mind pedig az argentin San Lorenzo erősebb nála. Nem várunk tőlük csodát a Corinthians stadionjában sem, szerintünk sima 1-es!

 
 
  • 2profitipp.hu2015április01.12:14ÚjVálasz
    Idézet: crossover
    Bocsi, de szerintem összekeverted a Mlada Boleslavot a Ceske Budejovicével. A Mlada a 4. helyen áll.
    ...

    Köszönjük az észrevételt, korrigáltuk!

     
  • 1crossover2015április01.01:29ÚjVálasz

    Bocsi, de szerintem összekeverted a Mlada Boleslavot a Ceske Budejovicével. A Mlada a 4. helyen áll.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!