<>

 
 
 
A Salzburg Ausztria legjobb csapata, két csatára 8 forduló alatt 13 gólnál jár, a döcögő svéd bajnok így pórul járhat.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Gulácsiék túl erősek a svéd bajnoknak?

A Salzburg Ausztria legjobb csapata, két csatára 8 forduló alatt 13 gólnál jár, a döcögő svéd bajnok így pórul járhat.
Európa-liga, csoportkör, 1. forduló
Red Bull Salzburg-Elfsborg - 19:00 óra

A Salzburg Ausztria leggazdagabb csapata, amely tavaly csalódást keltett. Az első két hely, így a BL már nagyon korán biztosnak tűnt, de az Austriával így sem bírt az élen. A legtöbb gólt, 91-et rúgta a ligában, idegenben 10-6-2-es mérleggel és 40-20-as gólaránnyal zárt. Érdekes módon a 2012-ben kupa és bajnoki győzelem után edzőt váltott, ezúttal azonban a kudarc ellenére sem, maradt a német vonal. A pénz továbbra is megvan, minőségben messze a legjobb országban, tele légióssal. A nyáron nem sok változott, érkezett például Gulácsi Péter. Sorozatban hét megnyert mérkőzéssel indította a szezont, mielőtt a Fenerbahcéval meggyűlt a baja, de helytállt. A góltermelésben a spanyol Soriano és a szlovén Kampl jár az élen, 8 és 5 bajnoki találatnál járnak. Az előbbi már a legutóbbi évadban is 26-ig jutott. A hétvégi bajnokin taroltak, 5-0-ra mosták le a középmezőny elejére várt Reidet.

Red Bull Salzburg-Elfsborg, 1, európai hendikep -1 (1,95) - Betclic

A svéd címvédő a télen csendben volt az átigazolási piacon. Szerződtetett azonban egy kiváló csatárt, a védelemben és a támadósorban pedig egy-egy kulcsembert kellett pótolni, megtette. Az idény elején néhány meghatározó játékos sérüléssel bajlódott, ezért indult minden döcögősen. Azóta a kötelező mérkőzéseket hozta, de a kettős terhelés szépen-lassan az idényének rovására megy. A Bajnokok Ligájában nem volt esélye a Celtickel, míg az Európa-ligában jól járt a Dániában sereghajtó Nordsjaellanddal, így jutott el idáig. Az utolsó két bajnokiját megnyerte alsóházi csapatokkal szemben, de csak az ötödik, idegenben pedig mindössze 4-3-4-es mérleggel és 15-15-ös gólaránnyal áll. Két meghatározó középpályás kimarad.

Elnézve a Salzburgban rejlő tehetséget, két rendkívül erős támadóját, teljes keretét és félelmetes hazai mérlegét, itt csak egy győztes lehet. A svédek ugyan az elmúlt két hétben mintha felfelé tartanának, de ha motivált Salzburggal találkoznak, akkor a kétgólos vereség a reális.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!