<>

 
 
 
Vasárnap megkezdődik a másodosztályú, leánykori nevén B csoportos jégkorong vb, ahol idén is Magyarországnak drukkolhatunk. Az első mérkőzésen Japán vár ránk.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.68

Győzelemmel indíthatjuk a divízió 1/A-s vb-t

Vasárnap megkezdődik a másodosztályú, leánykori nevén B csoportos jégkorong vb, ahol idén is Magyarországnak drukkolhatunk. Az első mérkőzésen Japán vár ránk.
Jégkorong, Divízió I. vb
Magyarország – Japán
Vasárnap, 13:00

Magyarország felnőtt férfi jégkorong-válogatottja évek óta kopogtat a 16 csapatos A csoport ajtaján, ahová 2008-ban feljutott és 2009-ben ott szerepelhetett. Azóta rendre a feljutást érő helyek közelében végzünk. A világbajnoki felkészülésünk remekül sikerült, előbb 4-2-re nyertünk Bécsben, majd Budapesten 3-2-re az A csoportos vb-re készülő Ausztria ellen április 8-án és 10-én. Április 12-én már 2-0-ra is vezettünk a szintén topdivíziós Szlovénia ellen, ám végül 4-2-es vereséget szenvedtünk. A magyar válogatottban most debütál tétmérkőzésen a Fehérvár EBEL-csapatának két kanadai kiválósága, a pontkirály Frank Banham és a szintén rutinos Andrew Sarauer. A kapuban a miskolci bajnokcsapat hálóőre, Bálizs Bence és a Fehérvár magyar kapusa, Rajna Miklós állhat.

Japán stabilan a divízió 1/A tagja, de feljutásról nem álmodhat. Keretük igencsak kicserélődött, nem alkalmaznak honosított játékosokat. A felkészülési időszak során Szlovéniában edzőtáboroztak, ahol április 10-én 4-0-ra, április 15-én pedig 4-1-re kaptak ki. Játékosaik többsége az Ázsia Ligában játszik, kivétel két dániai légiós és egy svéd harmadosztályú csatár.

197. Magyarország - Japán, 1 (1.68) - Tippmix

A két válogatott legutóbbi 4 mérkőzésén mi nyertünk, 2012-ben 5-1-re, 2013-ban egy barátságos meccsen 7-0-ra, majd a vb-n 1-0-ra, míg tavaly a koreai vb-n büntetőkkel nyertünk 5-4-re, de akkor már nem volt számunkra tét. Most viszont igencsak van, ildomos lenne 3 pont megszerzésével indítanunk a krakkói világbajnokságot.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!