<>

 
 
 
Lengyel, magyar két jó barát... de nem szombat este! Ugyanis csak egyik válogatott juthat be a világ legjobb 16 csapata közé. Magyarország van jobb pozícióban, ugyanis a döntetlen is elég az A csoportba jutáshoz.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.45

Feljutás küszöbén a magyar hokicsapat

Lengyel, magyar két jó barát... de nem szombat este! Ugyanis csak egyik válogatott juthat be a világ legjobb 16 csapata közé. Magyarország van jobb pozícióban, ugyanis a döntetlen is elég az A csoportba jutáshoz.
Jégkorong, Divízió 1/A vb
Lengyelország - Magyarország
Szombat, 20:00

Magyarország felnőtt férfi jégkorong-válogatottja évek óta kopogtat a 16 csapatos A csoport ajtaján, ahová 2008-ban feljutott és 2009-ben ott szerepelhetett. Azóta rendre a feljutást érő helyek közelében végzünk. A világbajnokság első mérkőzésén 4-2-re legyőztük Japánt, majd vállalható, 5-0-s vereséget szenvedtünk a KHL-játékosokkal teletűzdelt Kazahsztántól. Szerdán nagyon fontos rangadót nyertünk Olaszország ellen 4-1-re, majd Ukrajnát nagy csatában 4-2-re. A magyar válogatottban most debütált tétmérkőzésen a Fehérvár EBEL-csapatának két kanadai kiválósága, a pontkirály Frank Banham és a szintén rutinos Andrew Sarauer, előbbi 1+3, utóbbi 2+4 ponttal hálálta meg eleddig a bizalmat. Rajtuk kívül Kóger Dániel 3+2 pontja érdemel még említést. A kapuban a Fehérvár kapusa, Rajna Miklós áll, 3 meccsén 5 gólt kapott és 90,2%-kal védett. A miskolci bajnokcsapat hálóőre, Bálizs Bence a kazahok ellen gyakorlatilag azért állt a kapuban, hogy a KHL-játékosok ne vegyék el Rajna önbizalmát.

Lengyelország újonc a divízió 1/A mezőnyében. Első meccsükön 2-1-re kikaptak Olaszországtól, aztán 2-0-ra legyőzték Japánt, majd 3-2-re Ukrajnát. Kazahsztánnal is szoros meccset vívtak, 3-2-es vereséget szenvedtek a leeresztett kazahok ellen. A torna házigazdájának legjobb játékosa Kolusz 2+3 ponttal, mögötte Rompkowski 2+2 pontja érdemel még említést. Mindkét kapusuk 2-2 meccsen védett, Odrobny 96%-kal teljesített a két győztes meccsen, míg Radziszewski 90%-kal a két vesztes találkozón.

Főtipp

Lengyelország - Magyarország, X2 (1.45) - Tippmixpro

Melléktipp

116. Lengyelország - Magyarország, 2 (2.20) - Tippmix

Utoljára 2010-ben játszottunk velük tétmérkőzést, akkor 6-0-ra átgázoltunk rajtuk. Az elmúlt években egy osztállyal alattunk játszottak a lengyelek, az éles tétmeccsekből egyértelműen nekünk van több rutinunk. A zárómérkőzés előtt Magyarország 9 pontos, Lengyelország pedig 6, tehát ahhoz, hogy ne mi jussunk fel, a lengyeleknek a rendes játékidőben kell nyerniük. Ne így legyen.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!