<>

 
 
 
A hazai férfi kosárliga rájátszásából, valamint a francia másodosztályú labdarúgó bajnokságból is kiszemeltünk 2-2 tippet.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: két magyar, két francia

A hazai férfi kosárliga rájátszásából, valamint a francia másodosztályú labdarúgó bajnokságból is kiszemeltünk két-két tippet.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket szinte kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

071. Atomerőmű - Szombathely, 1 (1.23) - férfi kosárlabda NB I, negyeddöntő, 3. mérkőzés, 18:00

Egy hete országos egyesként harangoztuk be a negyeddöntő első meccsét: az Atom 93-69-re verte a tartalékos szombathelyieket. A negyeddöntő második találkozójára aztán hadra fogható állapotba került Doyne és Perl, és a Falco egyenlített (95-77). Ezúttal újra Pakson csapnak össze a felek, s a hírek szerint a hazaik hosszú idő után ismét számíthatnak a honosított amerikai centerre, Jonesra. A túloldalon Martinics, az első számú irányító nem lesz, ez nagy veszteség a vasiaknak. Az Atom az alapszakaszban 26 ponttal, a negyeddöntőben 24-gyel győzött otthon – kedden jöhet az újabb diadal.

072. Kaposvár - Sopron, 1 (1.62) - férfi kosárlabda NB I, negyeddöntő, 3. mérkőzés, 18:00

Egészen elképesztő, amit a Kaposvár az utóbbi hetekben, hónapokban bemutat: otthon mindig győz, idegenben veszít. A legutóbbi kilenc bajnokijukat behúzták hazai környezetben a somogyiak, háromszor éppen a Sopront elintézve. Érdemes felsorolni a különbséget: 25, 14, legutóbb pedig 34 pontot vertek a Sördögökre. Az SKC remek második félidei teljesítménnyel egyenlített a negyeddöntőben, vagyis a harmadik derbi előtt 1-1-re állnak.

A kaposvári kezdő ötös az egyik legerősebb az NB I-ben, a Frazier, Raivio, Spica légióstrió mellett Fodor Márton és Hendlein is szerepelt már a válogatottban. A Sopron sem rossz, de idegenben nem megy neki, bukta a legutóbbi négy túráját. Kedden is sima 1-est várunk.

117. Le Havre - Nimes, 1 (1.70) - francia másodosztály, 20:30

A kikötőváros csapata jó formában van, ennek hatására fel is jött 47 ponttal a kilencdik pozícióba. A feljutás nem realitás, de a kiesés sem, azaz semmi izgulnivalójuk nincsen. Otthon 8-szor nyertek, hatszor ikszeltek, és csak kétszer kaptak ki - ez elég masszív mérleg. A Nimes 43 pontig jutott. Most a 11 helyen állnak, a formájuk nagyon gyenge: négyszer kapott ki zsinórban. Vendégként 5-2-9-es a statisztikája, 48 kapott gólja feltűnően sok. A jó passzban lévő hazaiak nem hibáznak, nyernek, ugyanis a Nimes most még képtelen lesz kikászálódni a rossz szériából.

121. Dijon - Arles, 1 (1.40) - francia másodosztály, 20:30

Az 5. fogadja a sereghajtót a 34. fordulóban. A Dijon a dobogóra és egyúttal a feljutásra hajt, ettől jelenleg 3 pontra van, tehát helyzete közel sem reménytelen. Négy meccses nyeretlen szériát szakított meg legutóbb az Orleans otthonában (1-0) és ezáltal nyílttá tette a feljutási küzdelmeket. Otthon 9-4-3 sorával erős, a 16 hazai meccs alatt kapott 15 gólról nem is beszélve.

Az Arles 24 ponttal utolsó és helyzete egyre kilátástalanabb. A szebb napokat is látott együttes 10 pontra van immáron a bennmaradástól, formája pedig nem épp azt mutatja, hogy ez ledolgozható a hátralévő fordulókban. Öt forduló óta nyeretlen és a legutóbbi 10 bajnokiból is csupán kettőt nyert meg. Vendégként az 1-5-10 mérleg gyászos és a 12-28-as gólkülönbség sem túl fényes. Ősszel fordított felállásban simán nyert 2-0-ra a Dijon és ez a különbségű győzelem ezúttal is összejöhet, pláne hazai környezetben!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!