<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: két kosár, egy foci, egy tenisz

Négy mérkőzést szúrtunk ki a keddi kínálatból, amelyeken igen komoly esélyekkel vágnak neki a "hazaiak". Egy kis NBA, egy kis francia kosár és szlovák foci mellé jön tenisz is.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket szinte kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

010. Jo-Wilfried Tsonga - Lukas Rosol, 1 (1.33) - madridi teniszbajnokság, 14:15

Harmadjára találkozik a két teniszező, eddig mindkét meccsüket a francia nyerte. Ráadásul nagyon simán: 2012-ben 2-0-ra, tavaly szeptemberben pedig 3-0-ra verte cseh konkurensét Tsonga. Ezek jó előjelek a mai mérkőzésre. Tsonga sokáig sérült volt, hónapokat hagyott ki. Csak március végén tért vissza a versenyekre. Monte Carlóban már egészen ígéretesen játszott, de a harmadik körben kiesett. Barcelonában pedig nemrég már az első körben búcsúzott. Ennek ellenére szerintünk lassan visszatér majd a régi formájához. Rosol nincs rossz formában, néhány napja Münchenben még játszmát is nyert Andy Murray ellen. Ennek ellenére szerintünk ezúttal jól mutatják az oddsok, Tsonga az esélyesebb ezen a találkozón. Szoros meccs lesz, de nyerhet a francia.

099. Chalon sur Saone – Rouen, 1 (1.35) – francia férfi kosárbajnokság, 20:00

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a Chalon két győzelemnyi különbségre van a rájátszást érő nyolcadik helytől, vagyis némi esélye még van. A Rouennek már nincs, ugyanakkor a kieséses sem veszélyezteti. Otthon 8-6-ot tud a vendéglátó (Gulyás Róbert egykori együttese), a legutóbbi három találkozóját behúzta. A vendégek ezzel szemben hónapok óta szenvednek a túráikon, az utóbbi nyolc (!) fellépésüket elveszítették. Tavaly decemberben a Chalon sur Saone 77-70-re győzni tudott a Rouen pályáján, kedden jöhet az újabb diadal.

106. Atlanta - Washington, 1 (1.35) - NBA rájátszás, szerda 02:00

A keleti elődöntő 2. felvonása, az első derbit ugyanilyen szereposztásban a Washington nyerte 104-98 arányban. A Hawks megnyerte a főcsoport alapszakaszát 60-22 mérleggel, még úgy is toronymagasan, hogy az utolsó három meccsét zsinórban elveszítette. A Brooklyn-t 4-2-vel búcsúztatták a negyeddöntőben. Eredményességében nagy szerepet játszik a palánk alatt erős Horford-Millsap kettős, akik az első meccsen 29 lepattanót szedtek össze. A Washington kisebb meglepetésre simán lépett át a Toronto csapatán a negyeddöntőben 4 meccs alatt, de az alapszakasz során vendégként azért sebezhetőnek bizonyult (17-24). Az első derbit a 2. félidőben veszítette el az Atlanta, ha ezúttal Wall-t ki tudják kapcsolni és a palánk alatt acélos játékot tudnak mutatni, akkor egalizálhatnak szerda hajnalban.

117. Trencin - Kosice, 1 (1.23) - szlovák bajnokság, 17:15

A felvidéki csapatok meccsén egyértelműen a hazaiak az esélyesek. A házigazda 59 pontjával vezeti a tabellát, előnye 5 pont a Zsolna előtt. Otthon kíméletlen, 13-szor nyert, egyszer ikszelt, és még veretlen, gólkülönbsége 37–10. Elképesztő jó formában van, az idén egy döntetlen mellett hét bajnoki siker fűződik a nevéhez, emellett a kupában is továbbjutott a múlt héten. Nagy meglepetés lenne, ha nem a Trencin lenne a bajnok.

A Kassa a középmezőny tagja, 33 pontjával teljes biztonságban foglalja el a tabella 8. helyét. Idegenben gyenge, kilenc vereség mellett csak kétszer győzött és háromszor osztozkodott meg a pontokon. Egy rossz sorozatot szakított meg április végén a Slovan legyőzésével. Eddig az idén kétszer találkoztak, mindkétszer a házigazda nyert. Épp ez lesz ma is.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!