<>

 
 
 
Az olasz és a francia másodosztályban is komoly tétje van az utolsó körnek az Ajaccio és a Ternana számára. Az íreknél az egyik kiesőjelöltet veretjük.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: fókuszban a kiesőjelöltek

Az olasz és a francia másodosztályban is komoly tétje van az utolsó körnek az Ajaccio és a Ternana számára. Az íreknél az egyik kiesőjelöltet veretjük.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket szinte kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

077. Ternana - Varese, 1 (1.40) - olasz másodosztály, 20:30

A 16. fogadja a sereghajtót az utolsó bajnoki fordulóban. A Ternana jelenleg 48 ponttal áll, ez pedig azt jelenti, hogy mindössze 2 pontra van az osztályozós helytől, tehát nem nyugodhat még meg a bennmaradást illetően. Az előző fordulóban fontos győzelmet aratott a Modena otthonában, ennek köszönheti helyzetbeli előnyét az utolsó fordulóban. A Varese viszont már biztosan búcsúzik a másodosztálytól: az anyagi gondokkal is küzdő együttes 35 pontos, 11 pontra van az osztályozós helytől, így már nem ússza meg a kiesést. Ennek ellenére 2 meccset is nyert a legutóbbi 5 fordulóban, védelme viszont a liga egyik leggyengébbje 65 kapott góllal és idegenben nem sok sikerélménye volt ebben a szezonban. A Ternana ugyan nem túl gólerős, ám egy szoros meccsen aratott sikerrel biztosíthatja bennmaradását a másodosztályban egy biztos kieső ellen és szerintünk ezt az esélyt nem hagyja elúszni.

080. Ajaccio - Arles, 1 (1.47) - francia másodosztály, 20:30

Az utolsó kört rendezik a francia második vonalban is, ahol a 17. fogadja a sereghajtót. Az Ajaccio rémes szezont fut, a szezon kezdetekor még a feljutásról álmodoztak, ehhez képest még az utolsó fordulóban is a kiesés szégyene fenyegeti a korzikai csapatot. A jelenlegi 38 pontja azt jelenti, hogy mindössze 1 pont választja el a kieső helyektől. A helyzet rémesen egyszerű: ha nyer, akkor biztosan bennmarad, viszont ha nem, akkor sorsa az Orleans kezébe kerül, amely a motiválatlan Sochaux ellen lép pályára. Hazai pályán még úgy ahogy tartotta magát a csapat és 23 pontot gyűjtött össze.

Az Arles már biztos kiesőnek számít 30 pontjával, vendégként a liga legrosszabb teljesítményét mutatja 1-5-12 sorral és 12-33-as gólkülönbséggel. Az Ajaccio otthonában hagyományosan nem könnyű pontot szerezni, ráadásul most motivált is a hazai csapat, ez pedig elég lehet a győzelemhez a már biztos kieső ellen.

090. Bohemians - Bray, 1 (1.30) - ír bajnokság, 20:45

Négy súlyos zakó után nyert ismét – jókora meglepetésre – a Bray Wanderers, amely még a St. Patricks legyőzése ellenére is a kieső helyeken tengődik. Idegenben kőkemény négy pontot tud felmutatni a gárda hat forduló alatt, ez az egyik legrosszabb mutató, főleg a 18 kapott gól miatt. Ezek nem túl jó előjelek a pénteki mérkőzés előtt, hiszen a Bray a negyedik helyen álló Bohemians csapatához látogat. Bár a gárda kikapott az előző fordulóban, és hazai pályán is döcögősen teljesít, azért még így is simán vennie kell ezt az akadályt. A Bohemians esetleges győzelmével tovább üldözheti az élen álló triót.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!