<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: három francia, egy német

Két országból szemezgettünk a hosszúhétvége első napjára. Franciaországban a St-Etienne, a Monaco és a Marseille, Németországban pedig a Mönchengladbach sikerét várjuk.

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket szinte kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

117. Mönchengladbach - Augsburg, 1 (1.52) - német bajnokság, 15:30

Bár elsősorban az Augsburgnak lenne még igazi tétje ennek a mérkőzésnek, azért a Gladbachból nem néznénk ki, hogy ne tartaná otthon a három pontot. A Borussia jelenleg ugyanis a harmadik helyen áll és amennyiben a Wolfsburg kikapna Kölnben, akkor az ezüstérmet is elcsíphetné. Mégiscsak fényesebb a bronznál. Másrészt pedig a Gladbach otthon félelmetes formában játszik, legutóbbi kilenc bajnokiját megnyerte és nem valószínű, hogy épp a zárófordulóban bukna. Főleg, hogy az Európa-ligára hajtó Augsburgból fél csapatnyi játékos hiányzik. Callsen-Bracker, Caiuby, Parker, Djurdjic, Ji, Verhaegh és Bobadilla is hiányozni fog, utóbbi kettő épp eltiltását tölti. A hazai oldalról csak Stranzl és Jantschke nem játszhat. Ilyen előjelek után ez nagyon hazainak tűnik.

146. St-Etienne - Guingamp, 1 (1.23) - francia bajnokság, 21:00

Az utolsó forduló előtt sok minden eldőlt már a francia élvonalban: megvan a 3 kieső csapat és az is biztos, hogy a PSG bajnok, a Lyon pedig ezüstöt szerzett. Az viszont továbbra is nyitott, hogy a Monaco, a St-Etienne és a Marseille miképp osztja fel egymás közt a 3-5. helyet, mely az európai kupaindulást tekintve egyáltalán nem mindegy. A St-Etienne jelenleg az 5. helyen áll, otthon 11-5-2 sorával masszív teljesítményt nyújtott eddig, a harmadik legjobbat a mezőnyben. A Guingamp számára nincs tét, 49 ponttal a mezőny közepén áll és legrosszabb esetben is a 11. helyen végez majd, legjobb esetben pedig egy helyet léphet előre. Idegenbeli 6-3-9 sora nem túl veretes, mindössze 17 gólt lőtt 18 vendég fellépése alkalmával. A St-Etienne 5. helye ugyan biztos, de győzelem esetén (és ha a Marseille és/vagy a Monaco botlik) előzhet is, verhető ellenfele van az utolsó körben és szerintünk ezt kihasználja.

148. Lorient - Monaco, 2 (1.43) - francia bajnokság, 21:00

Utolsó fordulójához érkezett a francia bajnokság, ahol a lényegi dolgok már eldőltek, néhány csapatnak azonban van még izgulnivalója. Ezek közé az együttesek közé tartozik a Monaco, mert bár a hercegségbeliek sorsa a saját kezükben van, muszáj nyerniük a Lorient otthonában, hogy biztosan megtartsák harmadik helyüket és bebiztosítsák a Bajnokok Ligája selejtezőiben való indulást. Nem tűnik lehetetlen küldetésnek, hiszen a hazaiaknak gyakorlatilag már nincs tétje a mérkőzésnek, fordulókkal ezelőtt kivívták a jogot, hogy jövőre is a Ligue 1-ben indulhatnak. Szerintünk sikerrel jár Leonardo Jardim együttese!

152. Marseille - Bastia, 1 (1.20) - francia bajnokság, 21:00

A helyzet gyakorlatilag ugyanaz, mint a fenti mérkőzés esetén: a Marseille ugyan sokáig versenyben volt a bajnoki címért, végül erről le kellett mondania és hacsak a Monaco nem botlik az utolsó körben, akkor be kell érnie az El-indulás jogával. Viszont ha megveri a teljesen tét nélkül pályára lépő Bastia csapatát és a Monaco nem tud nyerni, akkor odaérhet a 3. helyre. A Marseille 12-2-4 sora otthon nem rossz, a Monaco elleni 2-1-es sikerrel 5 meccses hazai nyeretlen szériát szakított meg. A Bastia 47 pontjával stabil középcsapat, 4 forduló óta veretlen, de inkább saját közönsége előtt veszélyes bárkire, vendégként csak 4-4-10 sort tud felmutatni. Tavaly sima 3-0 lett a vége a Marseille javára, szerintünk Bielsa csapata az utolsó szalmaszálba kapaszkodva győz a harmadik hely reményében és remélheti, hogy a Monaco legfeljebb 1 ponttal távozik a Lorient otthonából.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!