<>

 
 
 
A görög élvonalban a BL- és El-indulás a tét a rájátszás során, pikánsnak ígérkezik a szombat esti PAOK-Panathinaikosz derbi is.
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.98

Görög rangadóval dupláznánk szerda este

A görög élvonalban a BL- és El-indulás a tét a rájátszás során, pikánsnak ígérkezik a szombat esti PAOK-Panathinaikosz derbi is.
Görög bajnokság, rájátszás
PAOK - Panathinaikosz
Szerda, 18:30

A PAOK együttesének van miért visszavágnia, hiszen tavaly hiába rajtolhatott előnyből a rájátszás során, végül a Panathinaikosz megelőzte, így a rivális kezébe került a BL-selejtezős hely. Idén csak a 3. helyen végzett 34 forduló után a hazai csapat még úgy is, hogy a Panathinaikoszt 3 pont levonással büntette a szövetség. A hazai 11-4-2 mérleg nem volt rossz és a 30-14-es hazai gólkülönbség is szépen mutat. A rájátszás viszont nem indult fényesen: az Atromitosz otthonában ugyan belefér az 1-1-es döntetlen, viszont az Aszterasz csapatát illett volna hazai pályán legyűrni (0-0). A PAOK egyébként az El-ben is érdekelt volt idén, a K-csoportot viszont csak a 3. helyen zárta, így korán kiesett.

A Panathinaikosz megsínylette a görög focit (is) érintő válságot, azóta pedig képtelen akár csak megszorongatni is az Olympiakosz együttesét. Tavaly BL-selejtezős helyen zártak, ám a Liége búcsúztatta őket, az El-ben pedig mindössze 2 pontig jutottak az E-csoportban. Az alapszakaszt 66 ponttal zárta a 2. helyen az együttes, ezt főként masszív hazai teljesítményének köszönhette, idegenben viszont sebezhető volt (6-5-6). A rájátszást viszont két sikerrel kezdte: 4-0-ra ütötte ki idegenben a Tripoliszt, majd sima 2-0 az Atromitosz ellen, így előnye jelenleg 4 pont mai riválisával szemben. Karelis és Berg személyében két gólvágója is van, a védelmet pedig egy rutinos spanyol-horvát kettős irányítja - meglehetősen hatékonyan.

164. PAOK - Panathinaikosz, 1. félidő X (1.98) - Tippmix

Pikáns mérkőzésre van kilátás, ahol inkább a PAOK számára fontosabb a győzelem, a Panathinaikosz beérné az 1 ponttal is. Ebből kifolyólag feltehetően defenzív felfogással lép pályára a vendég együttes és elsősorban a hazaiak argentin gólvágójának megfogására koncentrálja erőit. A PAOK és a Panathinaikosz is 15-15 meccsen zárt döntetlen első félidei eredménnyel. A PAOK stabil védelme állhatja a Pana-kontrák okozta nyomást, így jó esélyt látunk rá, hogy döntetlen eredménnyel vonulnak majd pihenőre a felek, mint ahogyan tették azt mindkét alapszakaszbeli közös meccs során!

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!