<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Chile először, vagy Argentína tizenötödször?

Az első Copa América-sikerére hajtó Chile mind az öt meccsén szerzett legalább egy gólt a tornán, az argentinok pedig egy hatossal melegítettek a fináléra. A gólváltás kecsegtetőnek tűnik...
Copa América-döntő
Chile – Argentína
Szombat, 22:00 óra

Chile először, vagy Argentína tizenötödször? Mire megy Leo Messi, barcelonai csapattársa, Claudio Bravo kapus ellen? A házigazda túllép a mumusán, esetleg újra megmutatkozik az argentin döntőfóbia? Millió izgalmas kérdés a szombat esti (Sport1, 22:00) Copa América-finálé előtt. Története során először lehet Dél-Amerika bajnoka Chile, amely négy győzelemmel és egy döntetlennel menetelt a hazai kontinenstornán. Háromszor gólt sem kapott az argentin Jorge Sampaoli kapitány felkészítette társaság, vagyis a riválisnak még úgy sem lesz egyszerű dolga, hogy féltucatnyi világsztárt (Messi, Agüero, Di María, Higuaín, Mascherano, Rojo) sorakoztat fel.

Bár a tornán mindössze egy gólt szerzett, érzékeny veszteség lehet Chilének, ha a kisebb sérülést összeszedő Alexis Sánchez nem szerepelhet, de a hazaiak bíznak a felépülésében. A túloldalon mindenki hadra fogható, s a Paraguay elleni 6-1-es gólparádé után bizonyára a hangulat sem rossz. Az argentinok 22 év után diadalmaskodhatnak nagy tornán, legutóbb 1993-ban a Copa Américán győztek. Azóta mintha átok ülne a válogatotton a döntőkben: 2004-ben és 2007-ben is a brazilokkal szemben maradtak alul, tavaly nyáron pedig a világbajnokság legfontosabb meccsén szenvedtek vereséget a németektől.

A két csapat 1916 óta íródó közös történetében 37 tétmérkőzést játszottak egymással, a chileiek egyetlen egy alkalommal, 2008-ban Santiagóban, egy világbajnoki selejtezőn tudtak diadalmaskodni. Az argentinok egy győzelemmel 15. alkalommal hódítanák el a trófeát, így az örökrangsor élén utolérnék az uruguayiakat.

194. Chile – Argentína, mindkét csapat gólt szerez (1.68) - Tippmix

A gólváltás mellett szól, hogy a felek legutóbbi két meccsét 4-1-re, illetve 2-1-re nyerték meg az argentinok, s, ahogy fentebb említettük, Chile mind az öt meccsén szerzett legalább egy gólt a hazai tornán (2-0, 3-3, 5-0, 1-0, 2-1). Eduardo Vargas, a hazaiak csatára akár különversenyt is vívhat Sergio Agüeróval a gólkirályi címért, az előbbi négy, az utóbbi három találatnál jár.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!