<>

 
 
 
A görög Panathinaikosz és a belga Bruges nemrég barátságos meccsen találkozott, most azonban komoly tétmeccsen méri össze erejét a BL-ben. Szoros csatára van kilátás...
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.58

Két tippel érkezünk az athéni derbire

A görög Panathinaikosz és a belga Bruges nemrég barátságos meccsen találkozott, most azonban komoly tétmeccsen méri össze erejét a BL-ben. Szoros csatára van kilátás...
Bajnokok Ligája selejtező
Panathinaikosz - FC Bruges
Kedd, 20:00 óra

A Panathinaikosz együttesét komolyan megviselte a görög futballt is érintő válság: elfogyott a pénz, így eltűntek a meghatározó játékosok. Az elmúlt években azonban fokozatosan magához tért a csapat, az előző idényben is sikerült stabil teljesítménnyel megszerezni a bajnoki ezüstérmet, ezáltal pedig a BL-indulás jogát. A nyár során távozott egy meghatározó védő, érkezett viszont 11 új név. A felkészülés nem volt zökkenőmentes: két gyengébb csapatot ugyan megvertek, azonban az erősebb csapatok ellen (Ajax, Bruges, Udinese) vereség lett a vége, ami azért jól jelzi a csapat korlátait. Tavaly a Liége ellen ért véget számukra a BL, az idegenbeli 0-0 után otthon 2-1-es vereséget szenvedtek el a belga csapattól.

A Bruges bajnoki álmokad dédelgetve vágott neki az előző belga idénynek, ahol az alapszakaszban még minden jól ment, a rájátszásban aztán elveszítették a harcot és be kellett érniük a második hellyel. A keret valamelyest gyengült nyáron, így távozott az elsőszámú kapus a Valenciához. Érkezett 11 új játékos, akiket a jelek szerint még nem igazán sikerült beépíteni a csapatba, ugyanis a gárda vereséget szenvedett a bajnoki nyitányon az újonc St. Truiden otthonában (1-2). Tavaly az El-ben volt érdekelt a csapat, ahol csoportját megnyerte, de végül a negyeddöntőben a Dnipro megállította őket.

Főtipp

110. Panathinaikosz - FC Bruges, 2.5 gól alatt (1.58) - Tippmix

Melléktipp

108. Panathinaikosz - FC Bruges, 1. félidő X (1.93) - Tippmix

A Panathinaikosz végre szeretne visszakerülni az európai futball vérkeringésébe, ehhez azonban stabilabb teljesítmény szükséges az acélosabb csapatok ellen. Vélhetően mindkét gárda biztos védekezésére épít majd. Nincs is miért kapkodni, a belgák a görög gárda hibáit igyekszik majd elsősorban kihasználni, a Panathinaikosz támadójátéka viszont levédekezhető, ezt tavaly a Standard Liége szépen meg is mutatta. Nem várunk gólzáport, eseménydús első félidőt sem igazán, mindkét tippben látunk tehát értéket.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!