<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: jöhetnek az Eb-selejtezők!

A horvátok idegenbeli sikere nem fizet nagy pénzt, a legalább háromgólos izraeli, valamint a kétgólos török diadal viszont már csábító oddsot kínál. Fogadunk?

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

16595. Azerbajdzsán – Horvátország, 2 (1.30) - Eb-selejtező, 18:00

Azerbajdzsán nem lesz ott a francia kontinensviadalon, mivel hat meccs után csak négy pontjuk van. Máltát verték otthon, Norvégiából jöttek el döntetlennel. Naszarovék otthon kikaptak a bolgároktól és az északiaktól is. A támadófoci nem az erősségük, mindössze négy gólt rúgtak eddig a selejtezők során. A H-csoportban így hat forduló után vezetnek a horvátok 13 ponttal, eggyel hivatalosan többet gyűjtöttek, az UEFA-szankció miatt büntetést kaptak. Így szorosabb a helyzet, mivel az olaszok tizenkettővel követik Niko Kovac együttesét, a norvég-bolgár páros hajthat még a továbbjutásra, előbbinek 10, utóbbinak 8 pontja van. Tavaly ősszel az abroszosok otthon lemészárolták az azerieket: 6–0-ra nyertek Perisicsék. Ma idegenben sem borul a papírforma, nyer a listavezető.

16771. Izrael – Andorra, (0–2) 1 (1.60) - Eb-selejtező, 20:45

A B-csoportban is a hetedik fordulót rendezik. A hazaiak eddig kilenc pontig jutottak, most jelenleg csak a negyedik helyen állnak a hatosban. A közel-keletiek pedig jól kezdték a sorozatot, nyertek három meccset zsinórban, utána viszont otthon kaptak ki Belgiumtól, Walestől és idegenben Boszniától. A továbbjutásra, vagyis inkább a pótselejtezőre maradt némi remény, ám ehhez Ben Haiméknak hozniuk kell a két hazai találkozójukat (Andorra, Ciprus), illetve kellene egy bravúrgyőzelem vagy Belgiumban, vagy Walesben. Nem könnyű feladat. Andorra még nem szerzett pontot, de otthon legalább már rúgott gólt a miniállam válogatottja, nem is egyet. Idegenben ez a bravúr még nem jött össze a gárdának, A belga és a ciprusi kaland is tragikus véget ért, előbbieknél hatot, utóbbiaknál ötöt kaptak be. Ma sem lesznek kellemesebb helyzetben, hárommal nyernek legalább a vendéglátók.

16031. Törökország – Lettország, (0-1), 1 (1.60) – Eb-selejtező, 20:45

A pocsék rajt után valamelyest belelendült a török válogatott, amely két zakót követően két-két győzelmet és döntetlent ért el. Reálisan nincs sok esélye a továbbjutásra, ám a remény hal meg utoljára. A pocsék letteket (hat meccs, 3 pont, 2-13-as gólkülönbség) mindenesetre le kell győznie Törökországnak, ha már az „odavágón” nem jött össze (1-1).

A forma mindenesetre nem rossz, a felkészüli meccseket is beleszámítva a legutóbbi öt derbin négy győzelem és egy döntetlen (a hollandiai 1-1) a mérleg. Turan, Yilmaz, Calhanoglu és a többiek nagyságrendekkel jobbak a letteknél: legalább két találattal illik győzniük.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!