<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Tippmixtippek: Chelsea- és Barca-gólok, Arsenal

Ritka mostanában, hogy gálázzon a Chelsea, a BL-ben sem várunk gólzáport. Az Arsenal viszont győzhet Zágrábban. S, hogy mit várunk a Roma-Barcán? Megtudod...

A jól ismert rovatban már reggel jelentkezünk néhány megfontolásra érdemes tippel. A mérkőzéseket, az ötleteket kizárólag a Tippmixkínálatból válogattuk össze, az események elé beírtuk a sorszámot. A meccsek bekerülnek az értékelő táblázatunkba, így ott ellenőrizheted a tippek hatékonyságát. A forma új, a szlogen a régi: fogadjunk, hogy nyersz!

07050. Chelsea - Maccabi TA, kevesebb, mint 3,5 gól (1.50) – Bajnokok Ligája, 20:45

Nincs óriási hangulat a Chelsea-nél a Bajnokok Ligája rajt előtt, ugyanis a csapat rettentő rosszul kezdte a bajnoki idényt. A címvédő csak a 17. helyen áll, s két pont választja el a kieső helytől. José Mourinho dolgát tovább nehezíti, hogy a londoni kékek nem számíthatnak elsőszámú kapusukra, Thibaut Courtois-ra. A belga hálóőr térdsérülés miatt négy hónapra kidőlt. Vélhetően Courtois helyett a bosnyák válogatott portása, Asmir Begovic kezd majd. Ráadásul a tavalyi gólvágók, Eden Hazard és Diego Costa sem jeleskedik. Előbbi még nem szerzett gólt idén, míg utóbbi csupán egyet. Azt viszont ne feledjük, hogy a BL más kávéház.

Maccabi Tel-Aviv jól kezdte a szezont. Három forduló után második helyen áll a bajnokságban. Az izraeliek a selejtezőből verekedték fel magukat a főtáblára. A rájátszásban a Basel együttesét búcsúztatták, két döntetlennel, idegenben szerzett több góllal. Svájcban 2-2 játszott a Maccabbi, otthon pedig 1-1 lett a végeredmény. Jokanovic Slavisa vezetőedző eltiltás miatt nem számíthat a hátvéd Eli Dasa játékára. Úgy gondoljuk, az izraeli csapat a védekezésre koncentrál majd, a Chelsea pedig nincs „gólszórós” formában…

06993. Olympiakosz - Bayern München, 2 (1.38) – Bajnokok Ligája, 20:45

Az Olympiakosz otthonában kezdi meg szereplését a BL szezonban a Bayern München, a görög túránál alighanem kellemesebb látogatást is el tudtak volna képzelni a bajorok. A hazaiak ugyanis remekül indították a hazai pontvadászatot, 3 meccsen 3 győzelem, 8 rúgott és mindössze 1 kapott gól a mutató. Persze Guardiola együttesét sem kell félteni, a bőrnadrágosok négy játéknapot követően szintén százszázalékosan állnak a Bundesligában. Habár a legendásan fanatikus görög szurkolók előtt nem lesz egyszerű dolga Mülleréknek, összességében azért a németek az esélyesek, és szerintünk ha nem is könnyedén, de begyűjtik a három pontot.

06404. Dinamo Zagreb - Arsenal, 2 (1.40) - Bajnokok Ligája, 20:45

Az F-csoport küzdelmei is megkezdődnek, a két együttes mellett a Bayern és az Olympiakosz hajt még a továbbjutásra. A horvátok vezetik a bajnokságot, öt győzelem és négy döntetlen az eddigi mérlegük. A kék-fehérek támadásban erősek, már 20 gólt rúgtak. A védelemre sem lehet panasz, mert eddig csak négyszer mondott csődöt. Hodzicék már selejteztek egy sort: a Flore Esch, a Molde és a Skenderbeu is fejet hajtott előttük. Egy középpályás eltiltott lesz, mert pirosat kapott a legutóbbi kupameccsen. Az Arsenal öt meccsen tíz pontot gyűjtött a Premier League-ban, érdekes, hogy idegenben eddig nem hibázott, verte a Crystal Palace-t és a Newcastle-t is. Egyetlen vereségét az első meccsén szenvedte el Arsene Wenger együttese, azóta jönnek szépen a pontok. Az ágyúsoknál egyértelmű cél a csoportból való továbbjutás, ehhez pedig idegenben nyernie kell Walcottéknak Zágrábban is. Meg is teszik.

06374. Roma – Barcelona, mindkét csapat gólt szerez (1.75) – Bajnokok Ligája, 20:45

Elsőre talán merésznek tűnhet a tipp, ám a jó formában lévő olaszok berámolhatnak legalább egy gólt, a Messi, Suárez, Neymar trió erejét pedig aligha szükséges hosszan ecsetelni. A Roma nem tartozik a BL-specialisták közé, a nemzetközi kupában lejátszott legutóbbi 14 találkozóján mindig kapott gólt. Ezt legutóbb 2009-ben sikerült elkerülni, amikor az Arsenal volt az ellenfél (1-0). A Barca már jobban tolja, a legutóbbi 11 Bajnokok Ligája-találkozóján 10 győzelmet aratott. A tesztmeccseket is beleértve a házigazda öt fellépés óta mindig szerzett gólt, szerdán is eredményes lehet.

A hazaiaknál Pjanic és Strootman sérült, míg a címvédő Vermaalent, Dani Alvest és Bravo kapust kénytelen nélkülözni. A Barca védelme tehát újra felforgatott lesz, ez is az olaszok malmára hajthatja a vizet. A szélvészgyors Salah, Gervinho, vagy Dzeko összehozhat legalább egy találatot - a meccset persze ettől még megnyerheti a katalán sztárcsapat…

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!