<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

Miért lassítanának Európa szupercsapatai?

A Bayern valamennyi idénybeli bajnokiján született legalább három gól, olykor öt-hat is. A Dortmundnál ugyanez az arány 7/6. Azt mondjuk, a száguldó müncheniek a legnagyobb rivális ellen is eseménydús meccset játszanak…
Német bajnokság
Bayern München – Dortmund
Vasárnap, 17:30

Csúcsrangadó a Bundesligában: a hibátlan (7/7) mutatóval élen álló Bayern a második Dortmundot (5-2-0) fogadja. Miközben a Vasárnapi jóslatunkban hazai sikert (is) tippeltünk, itt a gólokban utazunk, ugyanis mindkét együttes szédítő tempóban termelt az elmúlt hetekben. A bajorok 23, a vendégek 21 találatot szereztek hét bajnokin, s otthon különösen félelmetesek Lewandowskiék, hiszen négy fellépésen 15-ig jutottak.

Döbbnetes módon a zsinórban tíz győztes tétmeccsnél járó Bayern München a Bajnokok Ligájában is remekel, előbb 3-0-ra, majd 5-0-ra diadalmaskodott. A bajorok nagyágyúi közül Ribéry biztosan hiányzik majd, ám Robben játékára már van esély. A túloldalon szokatlanul kevés a sérült, Sahin és Durm hiánya már megszokott. Ismert, hogy Lewandowski, a Bayern támadója talán élete legjobb formájában futballozik az utóbbi időben, ám tartja a tempót vele a dortmundi Aubameyang is.

Más kérdés, hogy a Borussia mintha kicsit lassított volna a legutóbbi fellépésein: a Hoffenheim (1-1) és a Darmstadt (2-2) elleni döntetlent a görög PAOK elleni pontvesztés (1-1) követte az Európa-ligában. A Bayern-focisták számára csábító lehet, hogy győzelemmel leszakíthatják a nagy riválist, ugyanakkor az utóbbi évek párharcai mindig óriási csatákat hoztak. A házigazda aligha változtat a szenzációsan működő Costa, Lewandowski, Müller támadósoron, de a túloldal ötösét (Reus, Gündogan, Kagawa, Mkhitaryan, Aubameyang) sem kell félteni.

13141. Bayern München – Dortmund, több, mint 3,5 gól (2.20) – Tippmix

Bár az egymás elleni meccseken több mint két esztendeje nem jutottak el négy gólig (háromig viszont többször is), ilyen erős támadógépezettel talán még soha nem rendelkeztek a csapatok, ezért merjük ajánlani ezt az opciót.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!