<>

 
 
 

Gyorsan szeretnél értesülni a profitipp.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk!

 

 
 
 
 

1.50

Ebbe az ötletbe azonnal bele fogsz szeretni

A 2016-os Eb kapujában állnak a mieink, szerintünk a Storck-legények be is lépnek rajta.
Eb-pótselejtező, 2. mérkőzés
Magyarország - Norvégia
Vasárnap, 20:45 óra

Az első mérkőzésen a norvégok nem futballoztak jól, tették becsülettel a dolgukat, de a kreativitás hiányzott a játékukból. Jöttek becsülettel előre Henriksenék, 16 szögletig el is jutottak, de egy-két lehetőségtől, no és az angol játékvezető által nagyvonalúan továbbengedett 16-oson belüli szituktól eltekintve összesen három nagy helyzetig jutottak. Persze, ilyen szinten ezeket értékesíteni kell, hiszen a kihagyott ziccerek megbosszulhatják magukat. És így is történt, Kleinheisler gyönyörű találata magyar előnyt eredményezett.

Nem akarjuk leírni a norvégokat, hiszen azért az is tisztán látszott, hogy a második félidőben tudnak ők tempót diktálni. A jobb szárnyuk nagyon aktív volt, a bekk, Elabdellaoui jószerivel többet tanyázott a mi 16-osunk előterében, mint a félpályánál. Erre nem is nagyon talált megoldást a magyar alakulat - a visszavágón azonban reményeink szerint jobban le lehet zárni majd a védelem bal oldalán lévő folyosót.

Högmo kapitány a cserékkel fel is rázta alakulatát, nem lepődnénk meg, ha Elyounoussi, Pedersen, vagy Hellund is több szerepet kapna Budapesten. A keretből alapember nem dőlt ki, és eltiltás sem sújtja a norvég válogatottat.

Sajnos a mieinknél lesz egy alapember, aki épp sárga lapjai miatt nem lehet ott a Groupama Arénában. Gera Zoltánról van szó, a Fradi rutinos középpályása pedig bizony alappillére nemzeti együttesünknek.

De ezzel le is tudtuk a károgás részét a dolognak. Mert a mieink nagyszerű első félidő után a második játékrészben némiképp óvatosabb játékot produkálva győzedelmeskedtek Oslóban. Az egész együttes előtt le a kalappal. Király ismét brillírozott, a védelemben Guzmics tanárian hatástalanította a beadásokat, Gera igyekezett összeszedni a labdákat, Eleknek a védekezés mellett többször is maradt ereje felérni az ellenfél kapuja elé, nem mellékesen gólpasszt adott a titkos fegyvernek, Kleinheisler Lászlónak.

Főtipp

06966. Magyarország - Norvégia, 2.5 gól alatt (1.50) - Tippmix

Melléktipp

Magyarország - Norvégia, Magyarország jut tovább (1.33)

A Storck, Möller páros alaposan feltérképezte az ellenfelet, így történhetett meg, hogy sikeresen romboltuk le a norvégok erényeinek többségét. A védelem baloldalán a Kádár és a visszalépő Dzsudzsák párosa megtett mindent, hogy hatástalanítsa a vendégek rohamait, de azért jöttek be a labdák szép számmal középre. Erre egészen biztosan reagál majd valamit a szakmai stáb, muszáj reagálnia...

A várható magyar kezdőcsapat: Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Nagy Á., Elek Á. – Lovrencsics, Stieber, Dzsudzsák – Szalai

Hogy milyen mérkőzésre számítunk? Óvatosra, mindkét fél részéről. Az előny itt, de az északiak azért nem rontanak majd nekünk. Kivárásra játszanak majd, mint ahogy mi is. Nem kalkulálunk gólzáporral, ha lesz is találat, akkor azt, vagy azokat a második játékrészben várjuk. Az az érzésünk, hogy 1-0-ra nyerünk, de legrosszabb esetben is ikszet játszunk. Ami ugye tudjuk, mit jelentene... Kevés találat és magyar Eb-részvétel. Mi erre a két opcióra fogadunk.

 
 
  • 2Pál M László2015november15.17:32ÚjVálasz

    Magyar ember lévén a magyarokra tettem és szurkolok is nekik!

     
  • 1potyilacika2015november15.13:59ÚjVálasz

    Lehet hűteni a pezsgöket...norvég győzelemre tettem.Úgyhogy mivel sose nyerek még 5ftot se-simán jutunk ki

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!